Is bleekwater milieuvriendelijk?

Is bleekwater milieuvriendelijk?

Helaas heeft bleek een paar grote nadelen waar je niet zomaar omheen kunt! Doordat de stof niet goed afbreekbaar is, is het bijvoorbeeld heel slecht voor het milieu. Ook is het een schadelijke lucht om in te ademen, kan het bijten in je huid en het kost veel energie en transport om chloor en bleek te maken.

Wat is het verschil tussen chloor en bleekwater?

De meeste mensen zijn in de veronderstelling dat chloor en bleekwater hetzelfde is -in de spreektaal wordt het door elkaar gebruikt- maar o.a. de chemie laat zien dat dit niet het geval is. Chloor is een zeer gevaarlijke stof, ook al is chloor niet brandbaar en niet explosief. Veel chloorverbindingen zijn schadelijk.

Waarom is bleek slecht voor het milieu?

In het riool of de rioolwaterzuiveringsinstallatie kan chloor chemische verbindingen vormen met andere stoffen. Deze verbindingen zijn soms erg moeilijk afbreekbaar en schadelijk voor het milieu. Bovendien kost de productie van chloor veel energie en kunnen er schadelijke stoffen bij vrijkomen, zoals asbest en kwik.

Hoeveel chloor zit er in bleekwater?

Bleekwater moet verdund worden in koud water….Hoe een oppervlak ontsmetten met chloor?

Commerciële concentratie chlooroplossing Hoeveelheid geconcentreerde chlooroplossing Hoeveelheid geconcentreerde chlooroplossing
chlooroplossing 15° 20 ml per liter water 100 ml per 5 liter water
chlooroplossing 20° 16 ml per liter water 80 ml per 5 liter water

Hoeveel bleekwater in Emmer?

Gebruik een oplossing van 1l javel in 10l (heet) water voor het reinigen en laat dit even intrekken, achteraf goed schrobben en afspoelen met water en kees is klaar.

Is chloor en bleek hetzelfde?

Bleek noemt men in de volksmond ook wel chloor. Zo bestaat er dikke bleek, dikbleek, wc-reiniger met (dikke) bleek, bleekspray en (wc-gel met) javel. We bespreken toiletblokken of middelen om je haar of kleding mee te bleken hier niet. Deze middelen worden met andere (chemische) stoffen gemaakt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven