Hoe groot mag een aanbouw zijn zonder vergunning?

Hoe groot mag een aanbouw zijn zonder vergunning?

Tegenwoordig maar een uitbouw groter vergunningsvrij worden gebouwd dan vroeger. Waar eerst maximaal 2,5 meter vergunningsvrij was is dit nu 4 meter diepte geworden. Het is dus eenvoudiger om zonder vergunning aan- of uit te bouwen (ook kleine bouwwerken) neer te zetten.

Hoeveel kosten vergunningen?

Kosten omgevingsvergunning

Soort vergunning Tekening (indicatie) Totaal kosten
Aanbouw 540 euro 990 euro
Dakterras 400 euro 800 euro
Dakopbouw 540 euro 1.040 euro
Balkon 360 euro 760 euro

Hoe groot mag je een schuur bouwen zonder vergunning?

De hoogte van een schuur mag binnen 4 meter van het hoofdgebouw niet hoger worden dan 30 cm boven de grens met de eerste verdieping. Buiten deze 4 meter mag de schuur altijd 3 meter hoog zijn en gelden specifieke regels wanneer je nog hoger wil bouwen.

Wat zijn de kosten van een omgevingsvergunning?

Bij bouwkosten tussen € 200.000 – € 500.000 kost een omgevingsvergunning 1,97% van de bouwkosten met een minimum van € 6.380,00. Bij bouwkosten tussen € 1.000.000 – € 2.000.000 kost een omgevingsvergunning 1,83% van de bouwkosten met een minimum van € 19.000,00.

Heb je een vergunning nodig voor een aanbouw?

Een aanbouw zonder vergunning moet namelijk binnen de 4 meter van het hoofdgebouw worden gebouwd. Een aanbouw zonder vergunning mag namelijk niet hoger dan 30cm boven de splitsing tussen de begane grond en eerste verdieping worden gebouwd. Dit geldt natuurlijk alleen wanneer het gebouw meer dan 1 bouwlaag heeft.

Hoe groot mag een tuinhuis zijn zonder vergunning?

De maximale nokhoogte van uw tuinhuis is 3 meter, gemeten vanaf het omliggende terrein, dus uw tuin in de meeste gevallen. Uw erf mag niet voor meer dan de helft worden volgebouwd met bijgebouwen.

Wat kost een Verbouwingsvergunning?

Stel bijvoorbeeld dat het gaat om een aanbouw met een kostenplaatje van 20.000 euro (exclusief BTW), dan bedragen de kosten voor het aanvragen van de vergunning bij de gemeente doorgaans zo’n 400 euro. Je moet er wel rekening mee houden dat de leges kosten altijd verschillen per gemeente.

Wat kost een bouwaanvraag?

Ook het indienen en begeleiden van de vergunning kost geld. Alles bij elkaar gezien kan je voor al deze zaken samen rekening houden met een kostenplaatje dat is gelegen ergens rond de 750 euro excl. BTW. Gemiddeld 2 procent van de kostprijs van de aanbouw die je wenst te realiseren.

Heb je voor een schuur een vergunning nodig?

Schuren en tuinhuizen vallen meestal onder bijgebouwen. Bijgebouwen vallen onder vergunningvrije bouwwerken. Dus vergunningvrij schuur bouwen is toegestaan. Naast schuur vergunningsvrij bouwen, heb je ook geen vergunning nodig voor tuinhuis.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven