Waarom mag je remvloeistof niet zelf bijvullen?

Waarom mag je remvloeistof niet zelf bijvullen?

De soorten DOT3 en DOT4 zijn hygroscopisch, dat wil zeggen dat ze water opnemen uit de buitenlucht. Daardoor wordt het kookpunt verlaagd en kunnen er tijdens het remmen dampbellen in de vloeistof ontstaan. Dan remt de auto niet meer krachtig genoeg, of, in het ergste geval, helemaal niet.

Welke remvloeistof kenteken?

Tenzij anders vermeld in de technische papieren volstaat remolie met de specificatie DOT 4. In het geval van een sportwagen is het dikwijls wel raadzaam om DOT 5 of 5.1 toe te passen.

Hoe moet je remvloeistof bijvullen?

Het bijvullen van de remvloeistof is eenvoudig — je giet de vloeistof simpelweg in het gat van het reservoir. Bekijk de aanduidingen van minimum en maximum om te zien hoeveel je moet bijvullen. Als het reservoir geen aanduidingen heeft, vul het reservoir dan tot ongeveer 2/3 of 3/4.

Is remolie vervangen nodig?

Het is aan te raden de remvloeistof om de 2 jaar te vervangen. Als u de remvloeistof langer laat zitten, is het waarschijnlijk dat het watergehalte te hoog wordt. Een te hoog watergehalte kan vapour lock veroorzaken. Dat betekent dat het vocht in de remolie gaat koken en lucht in het remsysteem veroorzaakt.

Hoe vaak remvloeistof vervangen BMW?

De veroudering van de remvloeistof gaat ook bij een geringe wateropname tamelijk snel en daarom wordt over het algemeen een verversingsinterval van 2 tot 3 jaar geadviseerd.

Hoeveel remvloeistof heb ik nodig?

In het remsysteem van een gemiddelde personenauto zit ongeveer 0,25 tot 0,5 liter remvloeistof. Deze kleine hoeveelheid moet drukken kunnen verdragen van 15.000 kPa bij zeer hoge temperaturen.

Wat is goede remvloeistof?

Voor personenauto’s wordt DOT 4 remolie aangeraden. De bescheiden hoeveelheid remvloeistof in je auto moet namelijk de zeer hoge temperaturen die tijdens het remmen ontstaan kunnen verdragen. Deze temperaturen kunnen oplopen tot wel 500 graden.

Welke remvloeistof oldtimer?

Silicone remvloeistof DOT5. Bij een totale remrevisie is het mogelijk over te stappen naar een silicone remvloeistof in plaats van een op ethyleenglycol basis. Zeer geschikt voor oldtimers omdat deze vloeistof geen water aantrekt. Een goed alternatief voor de DOT3, DOT4 of DOT5.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven