Hoeveel verdient een museummedewerker?

Hoeveel verdient een museummedewerker?

Wat verdient een Museummedewerker? Omdat de Museummedewerker een ondersteunende functie heeft, zal het salaris doorgaans tussen de €1500 en €1850 zitten. De meeste musea zijn in het bezit van de overheid, die medewerkers van goede secundaire arbeidsvoorwaarden voorziet.

Welke opleiding heb je nodig voor specialist collectiebeheerder?

Vakopleiding (niveau 3) 7.2.2. lid 1 onder c en 7.2.2 lid 3 WEB). Deze opleiding leert studenten meer zelfstandig taken uit te voeren. Het gaat om beroepen als verzorgende, collectiebeheerder of monteur.

Wat verdient een Museumsuppoost?

Een suppoost kan een salaris ontvangen dat afwisseld van 1100 tot 2250 euro per maand, bruto, afhankelijk van het museum waarbij men komt te werken, de moeilijkheidsfactor van het werk en het eigen ervaringsniveau.

Hoeveel verdient een museumdirecteur?

De drie directeuren van het Rijksmuseum voegen zich binnenkort bij de lijst van grootverdieners in de culturele sector. De driekopppige museumdirectie verdient gemiddeld 198.455 euro. Dat is meer dan het ministersalaris dat binnenkort geldt als nieuwe norm voor topsalarissen in de publieke en semi-publieke sector.

Hoe heet het als je in een museum werkt?

Een curator of curatrice van een tentoonstelling is degene die, in dienst van een museum of op projectbasis, een tentoonstelling organiseert en er de verantwoordelijkheid voor neemt. De term is overgenomen uit het Engels en wordt in de expositiewereld vaak als synoniem gebruikt voor ’tentoonstellingsmaker’.

Welke beroepen zijn er in een museum?

Gerelateerde beroepen museum

  • Archeoloog.
  • Manager/directeur museum.
  • Medewerker kunstgalerie.
  • Museum gids.
  • Museumbeheerder, conservator.

Wat doet een Domeinspecialist?

Een Domeinspecialist werkt in de backoffice van een openbare bibliotheek (ook wel gemeentebibliotheek). Hij is verantwoordelijk voor de product-, beleid- en kennisontwikkeling binnen zijn domein, bijvoorbeeld jeugd, maatschappij of onderwijs.

Wat betekent de suppoost?

suppoost – Zelfstandignaamwoord 1. bewaker, toezichthouder ♢ Een suppoost verordonneerde, nadat ze een kaartje hadden gekocht,dat ze de trap af moesten lopen.

Hoeveel verdien je als conservator?

Het aanvangssalaris van een Archivarissen en conservatoren bedraag meestal tussen de € 2.189 en € 3.169 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.703 en € 3.995 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Hoe wordt je museumdirecteur?

Er is geen specifieke opleiding voor de functie van de Museumdirecteur. De Museumdirecteur moet over leidinggevende kwaliteiten beschikken en weten wat er bij het runnen van een organisatie komt kijken. Daarnaast is het van groot belang dat de Museumdirecteur affiniteit heeft met kunst en cultuur.

Wat is een conservator in een museum?

Als conservator bij een museum beheer jij de collectie. Je kunt je als conservator ook bezighouden collecties met een wetenschappelijke waarde, bijvoorbeeld voor de overheid of particulieren die waardevolle stukken willen archiveren.

Wie is er verantwoordelijk in een museum?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven