Wat voor opleiding heb je nodig voor Apothekersassistent?

Wat voor opleiding heb je nodig voor Apothekersassistent?

Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig: diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of; overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of; diploma mbo niveau 2 of niveau 3.

Welk niveau is Apothekersassistent?

MBO Apothekersassistent – niveau 4.

Waar kan je de opleiding apothekersassistente volgen?

Een opleiding tot apothekersassistent volg je meestal bij een ROC maar je kunt de opleiding ook volgen bij een particuliere opleider.

Hoeveel verdient een Apothekersassistent per uur?

Het salaris van een Apothekersassistent ligt tussen de €1924,14 en €3013,85 per maand. Het salaris van een Apothekersassistent is vastgelegd in de CAO Apotheken en het bedrag €1924,14 betreft de aanloopschaal. Met onregelmatigheidstoeslag kan het salaris oplopen tot ongeveer € 3200,- bruto per maand.

Wat moet je studeren om Apothekersassistent te worden?

In de opleiding Apothekersassistent leer je alles over de werking van geneesmiddelen en het geven van voorlichting over medicijngebruik. Al vroeg in de opleiding doe je via stages ervaring op in de praktijk. Je kunt deze opleiding volgen in de beroepsopleidende en in de beroepsbegeleidende leerweg (BOL en BBL).

Hoeveel kost de opleiding Apothekersassistent?

Kosten 2019/2020 Het lesgeld voor de beroepsopleidende leerweg is €1.168,-. Dit hoef je alleen te betalen als je bij de start van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent. Dus ben je jonger, dan betaal je niets. Daarnaast heeft iedere opleiding nog een eigen kostenplaatje.

Welke sector is apothekersassistent?

Apothekersassistent

  • Soort:
  • Code: 25650.
  • Opleidingsduur: 3 jaar.
  • Leerweg: BOL , BBL.
  • Niveau:
  • Sector(en): Gezondheidszorg.

Wat moet je doen als apothekersassistent?

De apothekersassistent verricht werkzaamheden met betrekking tot het klaarmaken,bereiden, mede bewaken, controleren en ter hand stellen van genees- en zelfzorgmiddelen. En geeft daarover voorlichting en advies op zodanig wijze dat wordt bijgedragen aan een cliëntgerichte en foutloze dienstverlening.

Is er veel werk als apothekersassistente?

Waar werk je als apothekersassistent? Je kunt werkzaam zijn in een openbare apotheek, maar je kunt ook aan de slag in een ziekenhuisapotheek of een gezondheidscentrum. Vind je het leuk om vooral bezig te zijn met het bereiden van geneesmiddelen, dan kun je ook aan de slag in een bereidingsapotheek.

Wat verdien je als Farmakundige?

Wat verdient een farmakundige? Als beginnend farmaceutisch consulent in loondienst ontvang je ongeveer minimaal € 2.335,- bruto per maand, exclusief 8 procent vakantietoeslag. Het salaris kan oplopen tot zo’n € 3.490,- bruto per maand.

Wat verdien je als Apotheekmedewerker?

Het gemiddelde salaris voor een apotheek medewerker (m/v) in Nederland is € 2.794 per maand.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven