Hoe draag je een onderscheiding?

Hoe draag je een onderscheiding?

Bij de onderscheiding krijg je de medaille aan een lint opgespeld, dit is vaak het enige moment waarop je de medaille draagt. Maar je krijgt ook een draagteken (knoopsgatversiering). Het ‘draaglintje’, een klein strikje in oranje en blauw, mag je iedere dag dragen.

Waar draag je je lintje?

Het mag alleen gedragen worden op formele en feestelijke kleding. Als mensen meerdere lintjes hebben, moeten ze die in een bepaalde draagvolgorde opspelden, met de hoogste onderscheiding het dichtst bij het hart.

Hoeveel vrouwen dragen een hoofddoek?

Uit de resultaten van de 4.482 onderzochte foto’s blijkt dat vrijwel alle vrouwen in de foto’s een hoofddoek dragen (82%) en op straat, op de markt of in het openbaar vervoer zijn gefotografeerd (94%).

Hoe draag je een lintje?

Dat is een klein strikje in oranje en blauw, dat iedere dag gedragen kan worden. Daar hoort dan wel nette kleding bij. Voor mannen is dat bijvoorbeeld een pak met een stropdas en voor vrouwen een jurk of een nette broek of een rok met een blouse of jasje.

Wie mag een lintje uitreiken?

Het kan in beginsel aan iedere Nederlander worden toegekend. Ook buitenlandse onderdanen komen voor een aantal koninklijke onderscheidingen in aanmerking. Sommige onderscheidingen maken deel uit van een ridderorde, andere zijn zelfstandige kruisen en medailles.

Wat krijg je bij een lintje?

Het is eigenlijk een koninklijk schouderklopje voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de Nederlandse samenleving. Als je in Nederland een lintje krijgt, word je meestal onderscheiden in de Orde van Oranje-Nassau of in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hoe kom je in aanmerking voor een lintje?

Hoe? Door iets bijzonders te doen voor de samenleving, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Vrijwilligers die zich vijftien jaar of langer inzetten, bijvoorbeeld op het gebied van sport, kunst, cultuur, de kerk, pleegzorg enz. kunnen een lintje verdienen.

Wie mag lintje aanvragen?

Om een lintje te krijgen, moet je echter langere tijd een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. De gemiddelde leeftijd waarop mensen in Nederland een lintje krijgen, is zestig jaar. Om een lintje te krijgen, moet je je namelijk minimaal vijftien jaar hebben ingezet voor de samenleving.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven