Is bescheidenheid een waarde?

Is bescheidenheid een waarde?

Bescheidenheid is een kwaliteit. Vroeger zouden ze zeggen: het is een deugd. Ben je bescheiden? Dan hoef je niet persé op de voorgrond of in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Wat ben je als je bescheiden bent?

Als je bescheiden bent, heb je een realistische kijk op jezelf en op de relaties die je met anderen hebt. Je hebt een goed beeld van je eigen sterke punten en de punten die je kunt verbeteren. Je hebt respect voor anderen en waardeert hun sterke punten. Dit maakt je een prettig persoon met wie het goed samenwerken is.

Is verbondenheid een waarde?

Een belangrijke premisse om je goed te voelen, is je verbonden te voelen met anderen, met je omgeving, met je verleden of met je toekomst. Deze sociale verbondenheid leidt tot een verbeterd fysiek en mentaal welbevinden.

Hoe kom je minder bescheiden over?

Het is dus van belang dat wanneer jij minder bescheiden wil zijn je niet arrogant overkomt. Zorg dat je een balans tussen bescheidenheid en arrogantie vindt door te leren wat het verschil is tussen over jezelf praten en opscheppen. Om jezelf nummer 1 prioriteit te maken moet je soms een beetje egoïstisch kunnen zijn.

Wat betekent bescheidenheid siert de mens?

Betekenis. Het woordenboek zegt er dit over: ‘De eigen verworvenheden kleiner voorstellen dan zij zijn” of ”Geen te hoge gedachten van zichzelf hebbend” of ”Als je je niet op de voorgrond dringt”. We kennen het ook wel als de bekende quote: ”Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.”

Wat is de betekenis van nederig?

Nederigheid of deemoed is een houding of eigenschap die zich kenmerkt door weinig voor zichzelf te eisen en zichzelf niet op de voorgrond te plaatsen, en afkeer van gebruik van macht of aanvaarden, laat staan opeisen, van eer.

Is het waardes of waarden?

Samenstellingen met ‘waarde’ worden als één woord gespeld, tenzij de klinkers botsen. Ze hebben nooit een tussen-n. De combinatie ‘normen en waarden’ wordt als één geheel beschouwd. In samenstellingen ermee blijft het ‘waarden’.

Wat zijn jouw normen en waarden?

Waarden worden vaak in één adem genoemd met normen. Het verschil is dat waarden de basis vormen en normen volgen daar logisch uit. Normen zijn als het ware gedragsregels gefundeerd in waarden. Bijvoorbeeld: ik zal altijd mijn eigen geld verdienen (norm) want onafhankelijkheid (waarde) is belangrijk voor mij.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven