Welke opleiding heb je nodig voor kinderarts?

Welke opleiding heb je nodig voor kinderarts?

Om het beroep van Kinderarts uit te kunnen oefenen moet je eerst de zesjarige opleiding Geneeskunde (WO) afronen en daarna vijf jaar specialiseren in Kindergeneeskunde. Verder moet je je registreren volgens de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG) en in Nederland geregistreerd staan.

Hoe word je toegelaten tot geneeskunde?

Je moet hiervoor in het bezit zijn van een VWO-diploma (met natuur- en scheikunde) en een diploma van een HBO- of universitaire opleiding. Na een zware toelatingsprocedure kun je worden toegelaten tot een schakeljaar. Als je dit jaar succesvol afrondt, word je toegelaten tot de driejarige masteropleiding tot Basisarts.

Wat is het salaris van een oncoloog?

Als oncoloog ben je in loondienst bij het ziekenhuis. Jouw salaris is dan ook conform de arbeidsvoorwaarden medisch specialisten (ams) en de cao ziekenhuizen en zal liggen tussen de 6.636 euro en 11.941 euro bruto per maand (op basis van een 45-urige werkweek).

Hoe lang moet je studeren voor kinderarts in België?

Na het VWO moet je eerst basisarts worden, dat duurt wel een jaar of zes. Daarna dus door voor kinderarts (5 jaar) of oncoloog (4 jaar interne geneeskunde en 2 jaar oncologie). Bachelor is de eerste 3 jaar van basisarts en master de laatste 3 jaar.

Is geneeskunde te zwaar?

Hallo Vera, ik persoonlijk vind geneeskunde niet zo heel erg moeilijk! Er zijn wel mensen die het moeilijk vinden maar dat is omdat je vaak heel veel moet lezen en dat dan ook nog allemaal uit je hoofd moet leren. Maar als je daar goed in bent, en je kunt ook nog een beetje logisch na denken valt het allemaal wel mee.

Hoe lang duurt een opleiding tot medisch specialist?

De opleiding tot medisch specialist duurt minimaal 10 jaar. In Nederland bestaat de opleiding tot medisch specialist uit meerdere stappen: Een medisch specialist in spé volgt eerst de wetenschappelijke (basis)opleiding geneeskunde.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven