Hoe controleer je een hoofdremcilinder?

Hoe controleer je een hoofdremcilinder?

Hoofdremcilinder en rembekrachtiger controleren staan. Let op: als het niveau op minimaal staat, moet de auto naar de garage om het remsysteem na te laten kijken. Stap nu in de auto en trap meerdere keren op het rempedaal totdat deze ‘hard’ aanvoelt en hoog komt te zitten. Druk nu heel langzaam het pedaal naar beneden.

Waar zit de hoofdremcilinder?

De hoofdremcilinder zit aan de rembekrachtiger gemonteerd. Aan de bovenkant zit het remvloeistofreservoir die voor de toe- en afvoer van de remvloeistof zorgt. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, wordt er via de vacuümwerking in de rembekrachtiger een vloeistofdruk in de hoofdremcilinder opgebouwd.

Wat doet de remcilinder?

De remcilinders geven als het ware het signaal vanuit het rempedaal door aan de remblokken in werking te treden. Het komt erop neer dat wanneer je als bestuurder wilt remmen je het rempedaal indrukt. Door dit indrukken voer je een bepaalde druk uit dat als een signaal verstuurd wordt binnen het systeem.

Wat kost een hoofdremcilinder?

Hoofdremcilinders vind je bij Carpardoo vanaf ongeveer 30 euro en kosten zelden meer dan 150 euro.

Hoe test je remvloeistof?

Een teststrip meet de aanwezigheid van koper in de remvloeistof; hoe hoger het koperniveau, hoe minder corrosieremmers nog in de vloeistof aanwezig zijn. Test het vochtgehalte met een optische refractometer. Remvloeistof is hygroscopisch, hetgeen betekent dat het vocht absorbeert uit de omgeving.

Hoe check je remvloeistof?

In de motorruimte zit een reservoir met daarin de remvloeistof. Je kan zelf controleren of dat nog op het juiste niveau zit. Als dat niet het geval is, kan dat duiden op lekkage in het remsysteem. Als er te weinig remvloeistof in het systeem zit, gaat ook een controlelampje op het dashboard branden.

Hoe hoofdremcilinder ontluchten?

Eerst komt er even wat olie, dan luchtbelletjes, weer wat olie en dan nog een paar kleine luchtbelletjes. Als het goed is, krijg je dan ook “schone” remolie, zodat de oude remolie in een keer vervangen is. Daarna draai je uiteraard de nippel weer dicht. Doe dit met alle vier de remcilinders.

Hoe test je een rembekrachtiger?

Rembekrachtiger testen

  1. Trap -met een niet draaiende motor- 5x de rem in. ( het vacuüm verdwijnt)
  2. Bij de laatste trap houd je het pedaal ingedrukt.
  3. start de motor.
  4. Bij een correct werkende rembekrachtiger zal het rempedaal voelbaar zakken.

Wat is een Remcup?

Het is een onderdeel van het remssysteem wat is gemonteerd op de ankerplaat van de remtrommel. Hierin zitten twee zuigers die door de remslang en leiding naar buiten worden gedrukt. Deze cilinders drukken de voering tegen de trommel, waardoor je auto wordt vertraagd.

Wat is Remfading?

To fade betekent afnemen of verwelken. Dit wil zeggen dat bij remfading de wrijvingscoëfficiënt tussen de remvoering en de remtrommel of de remschijf afneemt. De remkracht daalt daardoor aanzienlijk. Veelal gebeurt dat bij afdalingen in de bergen waarbij de remmen veel worden gebruikt.

Welke kleur moet remvloeistof zijn?

Verse remvloeistof is helder en goudgeel. Verouderde en verontreinigde remvloeistof is groen en troebel. Voorzichtig: wanneer de vloeistof deze kleur heeft aangenomen, is het tijdstip van een veilige verversing al lang overschreden. Er moet dan onmiddellijk actie worden ondernomen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven