Wat gebeurt er als je je haar bleekt?

Wat gebeurt er als je je haar bleekt?

Chloor is killing voor geverfd haar, helemaal als het om gebleekt haar gaat. Je grijze en (as)blonde lokken kunnen namelijk groen uitslaan door de chemische reactie tussen chloor en de waterstofperoxide waarmee jouw haren zijn gebleekt. Een flinke dot ketchup haalt de groene waas uit je haar.

Is ontkleuren slecht voor je haar?

Of je nu van zwart naar blond wilt gaan of je haar klaar wilt maken voor een felle kleur, je lokken moeten eraan geloven: ontkleuren. Het bleken van je haar is niet zonder risico’s en kan je haar erg beschadigen als het niet goed gedaan wordt.

Is Zilvershampoo slecht voor je haar?

7 – Is een zilvershampoo slecht voor je haar? Nee, niet per sé. Maar als je droog haar of een droge hoofdhuid hebt, kun je wel overwegen om een zilvershampoo zonder sulfaten of met extra verzorgende ingrediënten te nemen. Sulfaten strippen nu eenmaal talg van je haar en hoofdhuid.

Hoeveel keer mag je je haar bleken?

Hoe vaak kun je je haar blonderen? Als je van plan bent om je haar te blonderen, laat dan zes tot acht weken tussen de behandelingen zitten. Dit geeft je haar ruimschoots de tijd om te herstellen.

Hoe lang haar niet wassen na blonderen?

Gebruik de eerste 24-48 uur na het blonderen geen shampoo. Blonderen droogt je haar sterk uit, dus was niet nog meer natuurlijke vetten weg door shampoo te gebruiken. Probeer zo lang mogelijk te wachten met het wassen met shampoo. Je kunt je haar wel uitspoelen en behandelen met conditioner.

Hoe veilig haar ontkleuren?

Donker haar ontkleuren kan betekenen dat het haar een oranje of gele gloed krijgt. Was je haar met zilvershampoo om deze te verwijderen. De violetkleur en koele pigmenten kunnen de warme oranje pigmenten neutraliseren. Laat het goed intrekken: minstens 10 minuten.

Is haar ontkleuren permanent?

Waar je rekening mee dient te houden, is dat ontkleuren een minder milde behandeling is dan permanente kleuring. Je haar zal na deze behandeling dan ook kleurloos zijn en geen kleurkarakter meer hebben.

Hoe gebruik je Zilvershampoo het best?

HOE GEBRUIK JE HET? Je gebruikt zilvershampoo op nat haar en masseert het door je haar net zoals je dat doet met gewone shampoo en laat hem nét iets langer intrekken. Spoel je haar vervolgens uit en zorg dat alle shampoo is verdwenen.

Wat is de beste zilver shampoo?

De L’Oréal Paris Elvive Color Vive Purple Zilvershampoo is na ons uitgebreide onderzoek met een 9,8 als beste zilvershampoo uit de test gekomen!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven