Hoe lang moet je vlees pekelen?

Hoe lang moet je vlees pekelen?

Hoe lang een stuk vlees of gevogelte moet pekelen hangt af van de grootte ervan. Een kip van 1,5 kilo moet ongeveer 8 uur in de pekel. Een varkenshaas van 300 gram heeft aan 4 uur genoeg. Een kipfiletje 3 à 3,5 uur en een stuk varkensfilet van 600 gram ongeveer 5 uur.

Hoe maak je Pekelzout?

Gebruik een verhouding van 2:1000 natriumnitriet als je je eigen pekelzout mengt. Als je zelf pekelzout wil maken, let dan goed op de verhouding tussen natriumnitriet en zout. Voor iedere 2 gram natriumnitriet heb je bijvoorbeeld 1000 gram zout nodig.

Hoe pekel je buikspek?

  1. Breng 4 dl water aan de kook.
  2. Voeg alle ingrediënten toe, zorg dat de suiker en het zout goed opgelost zijn.
  3. Voeg een liter koud water toe en zet koud weg.
  4. Leg het buikspek gedurende minimaal 24 uur in de koude pekel.
  5. Bereid het buikspek op een kamado barbecue met convector op 120°C, tot een kerntemperatuur van 70°C.

Waar koop je Pekelzout?

Grate goods Allbrine Color – BBQ pekelzout – Welkoop.

Welke effecten heeft pekelen?

Pekelen is niet meer en niet minder dan het behandelen van vlees met zout. Dat heeft vier effecten. In de eerste plaats blijft het langer goed, of anders gezegd, het zout remt het natuurlijke proces van bederf wat af. Daarnaast (2) houdt het zout de natuurlijke rode kleur van vlees vast, vooral bij varkensvlees.

Wat is het voordeel van pekelen in water?

Het grote voordeel van pekelen in water (natte pekel) is de lage zoutconcentratie waardoor het vlees behalve zout ook water opneemt. Bovendien wordt een zout percentage van 1% door de meeste mensen als aangenaam ‘op smaak’ ervaren. Vaak wordt osmose als verklaring gegeven voor de wijze waarop de zoutconcentratie zich door het vlees verspreid.

Hoe laat je vlees in de koelkast pekelen?

Laat je vlees voor iedere kilo één dag in de koelkast pekelen. Als je 2.5 kilo vlees hebt, laat het dan 2.5 dagen pekelen. Draai het vlees als mogelijk iedere 24 uur. Het zout hoopt zich meestal op de bodem van de pekel op, en door het vlees te draaien kan de pekel gelijkmatig zijn werk doen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven