Hoe kies je een salontafel?

Hoe kies je een salontafel?

De ideale hoogte van je salontafel is makkelijk te berekenen. De hoogte is net dezelfde als de zitting van je zitbank, of maximum 10cm hoger. Zo hoef je je niet te bukken als je iets van de tafel wilt nemen. Ook voor je TV-hoek in je woonkamer is deze hoogte zeer belangrijk.

Wat is leuk op een salontafel?

Het clusteren of groeperen van producten staat heel stijlvol. Tot slot kun je denken aan mooie salontafel accessoires met groene tinten. Combineer mosgroen, emeraldgroen, olijfgroen en lichtgroen met elkaar. Naast bijvoorbeeld groene vazen kun je gouden ornamenten gebruiken voor een leuk contrast.

Hoe groot moet salontafel zijn?

De hoeveelheid spullen die je erop kwijt kan, hangt natuurlijk af van de grootte van de tafel. In ieder geval is de gemiddelde rechthoekige salontafel tussen de 1,2 en 1,4 meter lang en tussen de 60 en 80 centimeter breed. Voor vierkante salontafels geldt dat ze meestal tussen de 60 en 80 centimeter breed en lang zijn.

Wat is de gemiddelde hoogte van een salontafel?

De perfecte salontafel heeft een hoogte die gelijk is aan de zithoogte van de bank of van de fauteuil tot maximaal 10 centimeter erboven. Zo voorkom je dat het totaalbeeld raar oogt.

Wat voor salontafel?

De vuistregel is dat een geschikte salontafel 75% van de lengte van je salon heeft. Voor een hoeksalon neem je best een kleinere salontafel, zo’n 35% tot 50% van de lengte. Belangrijk is om rekening te houden met her ruimtelijk effect in jouw woonkamer.

Wat voor salontafel bij u bank?

Als u een lange kamer hebt staat een rechthoekige tafel mooi in de lijnen van de kamer. Maar bij een hoekbank kan zowel een vierkante als ronde salontafel erg mooi zijn. Ze passen precies in de hoek van de bank. Wanneer een Scandinavische stijl u aanspreekt kun u ronde tafeltjes overwegen.

Welke decoratie op salontafel?

Planten & bloemen Planten doen het altijd goed op een salontafel. Kies voor een bloempot of ga juist voor een duidelijke vaas met kleurige bloemen. Hoe je het ook wend of keert, bloemen geven je huis net wat meer zen gevoel. Let er wel op dat het echt van belang is welke bloemen je kiest.

Hoe decoreer je een ronde salontafel?

Ronde salontafels kunnen lastig te stylen zijn. Meestal komen ze het beste uit wanneer je de accessoires er in een driehoekvorm opzet. Bijvoorbeeld een dienblad, een stapel tijdschriften en een schaal. Ga niet voor enkel vierkante of rechthoekige items maar varieer met geometrische vormen zoals cirkels en zeshoeken.

Hoe groot salontafel bij bank?

Hoogte van de salontafel Salontafels zijn er in verschillende vormen, maten en hoogtes. Zo worden lage tafels vaak ingezet in woonkamers met Japanse invloeden. Uit ergonomisch oogpunt adviseren wij om een salontafel te kiezen die even hoog is als de bijbehorende bank of maximaal 10 centimeter onder de armleuning.

Wat voor salontafel bij grote bank?

Welke hoogte bijzettafel?

De hoogte van een bijzettafel Een bijzettafel kan een leuke toevoeging zijn op eender welke plek in jouw interieur. Bijzettafels zijn doorgaans hoger dan gewone salontafels en volgens ons kies je best voor een hoogte tussen 40 à 45 cm.

Welke kleur salontafel?

Hoewel de kleur van een nieuwe salontafel altijd een kwestie van smaak is, kunnen we hierin natuurlijk wel een advies geven. Heb je bijvoorbeeld een landelijk interieur, dan is het aan te raden je salontafel in dezelfde kleur te houden. Dit geeft optisch rust, en bijpassende meubels zijn natuurlijk altijd mooi.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven