Inhoudsopgave
Hoelang gaan inlegzolen mee?
Uw zolen gaan gemiddeld 2 tot 3 jaar mee. Afhankelijk van de intensiteit van belasting kan dit meer of minder zijn.
Waarom moet je steunzolen dragen?
Waarom Inlegzolen Goed Zijn Voor Je Gezondheid (en voor jouw schoenen) Voeten worden constant blootgesteld aan druk en schokken. Dit kan leiden tot voetproblemen. Om uw voeten te beschermen, comfortabel te houden en pijn te voorkomen, kan je inlegzolen in jouw schoenen plaatsen.
Wat zijn goede zooltjes?
Top-7 best beoordeelde inlegzolen
- Scholl Inlegzolen Gel Activ Work Man – 1 Paar.
- Hielbeschermers – hielbescherming gel.
- Soft Gel Hielspoor Zooltjes – Hielberschermer / Inlegzool Cups.
- Scholl Inlegzolen Gel Activ Everyday Man – 1 Paar.
- MYSOLE Special Anatomical inlegzolen (Per paar)
- MYSOLE Running inlegzolen (Per paar)
Hoe moeten steunzolen zitten?
De zool moet van onderen vlak zijn of het gedeelte van de schoen tussen de hak en voorvoet moet verstevigd zijn. Vrouwen zouden geen hak mogen dragen hoger dan 5 cm.
Hoe weet je of je steunzolen nodig hebt?
Indicaties voor het dragen van steunzolen of correctiezolen zijn bijvoorbeeld:
- Voetafwijkingen zoals bijvoorbeeld platvoeten of holvoeten.
- Eeltvorming, eeltpitten / likdoorns.
- Voetproblemen na bijvoorbeeld een ongeval.
- Scheefstand t.g.v. een beenlengteverschil of een foutieve voetstand.
- Spierspanningen.
- Spanningsverschillen.
Hoe lang moet je wennen aan steunzolen?
Na het meten van uw voetafdruk gaan wij aan de slag met het produceren van de steunzolen. Twee weken later zijn uw steunzolen klaar voor gebruik. Uw adviseur helpt u met het plaatsen van de steunzolen in uw schoenen, controleert of ze goed zitten en vertelt u hoe u het beste aan uw steunzolen kunt wennen.
Wie meet steunzolen aan?
Steunzolen of correctiezolenworden veelal aangemeten op advies of verwijzing van uw huisarts, orthopeed, fysiotherapeut of sportarts omdat u bepaalde klachten of een bepaalde aandoening heeft. Ook kunt u zelf initiatief nemen om steunzolen te laten aanmeten.
Waarom geen steunzolen?
Steunzolen zijn een zeer geïndividualiseerd product, gemaakt in diverse materialen en volgens verschillende procédés. Daarom is het onmogelijk om uitspraken te doen over steunzolen in het algemeen. Er bestaan weinig overzichtsstudies, maar dat wil niet zeggen dat steunzolen zinloos zijn.
Wat doet een inlegzool?
De inlegzolen houden de warmte van uw voeten vast maar vormen ook een extra laag tussen de koude grond en uw voeten. Warmte inlegzolen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen waardoor u kunt kiezen wat het beste bij de buitentemperatuur en uw wensen past.
Welke soorten steunzolen zijn er?
Er bestaan verschillende soorten steunzolen. Steunzolen voor dagelijks gebruik, steunzolen om mee te sporten, 3D geprinte steunzolen en speciale steunzolen voor in werk- en veiligheidsschoenen.
Heb ik een verwijzing nodig voor steunzolen?
De mensen die steunzolen krijgen, worden in bijna alle gevallen doorverwezen door de huisarts, orthopeed, fysiotherapeut of sportarts. Deze personen worden dan doorverwezen omdat ze bepaalde klachten of een bepaalde aandoening hebben. De consument kan ook zelf steunzolen laten aanmeten zonder een verwijzing.
Hoe lang doen steunzolen pijn?
De eerste 7 tot 10 dagen kunt u wat last krijgen van spierpijn in bijvoorbeeld uw kuiten, de hamstrings of uw onderrug. Dit komt omdat de stand van het lichaam verandert en de gewrichtsvlakken, banden en spieren anders belast worden dan ze gewend zijn geweest. Een gemiddelde inlooptijd van twee weken is gebruikelijk.