Waarom noem je ook een tegenargument in je betoog?

Waarom noem je ook een tegenargument in je betoog?

Tegenargumenten. Een tegenargument presenteer je om deze vervolgens op basis van bewijs te weerleggen, om met deze weerlegging je standpunt te bewijzen. Dit is een krachtige argumentatietechniek waarmee je jouw lezer als het ware voor bent.

Welke structuur heeft een tekst waarin een standpunt wordt onderbouwd?

Om aan je lezer of toehoorder duidelijk te maken dat je een standpunt of argument geeft, kun je gebruik maken van zogenaamde indicatoren. Dit zijn woorden of stukjes zin waarmee je een uiting benoemt (standpunt) of een verband aangeeft tussen twee uitingen (argument).

Wat maak je duidelijk met de Argumentatiestructuur van een discussie?

Zet de argumenten die je gaat gebruiken in een argumentatieschema, ook wel argumentatiestructuur genoemd. Een schema geeft een goed overzicht van het betoog. Je ziet of je voldoende argumenten hebt en of ze sterk genoeg zijn.

Wat is onder en Nevenschikkende argumentatie?

Bij nevenschikkende argumenten worden er twee of meerdere argumenten gebruikt, die samen de mening of stelling onderbouwen. De argumenten kunnen alleen samen gebruikt worden. Bij een onderschikkende argumentatie onderbouw je je stelling of mening met meerdere argumenten.

Waaruit bestaat een betoog?

Een betoog is een tekst waarin een bepaald standpunt wordt verdedigd met behulp van argumenten. Zo ben je als schrijver van het betoog in discussie met je lezer. Je gaat ervan uit dat de lezer het wellicht niet eens is met je standpunt en dat je hem met je betoog moet overtuigen.

Hoeveel alinea heeft een betoog?

De twee delen kun je in aparte alinea’s opsplitsen, maar je kan er ook één alinea van maken. De kern bestaat onder andere uit de onderbouwende argumenten van de stelling. Behandel bij meerdere argumenten ieder hoofdargument in een nieuwe alinea. Horen de argumenten bij elkaar, zet ze dan bij elkaar in één alinea.

Wat is een Onderschikkende argumentatie?

Bij onderschikkende argumentatie ondersteunt een argument een eerder genoemd argument. Deze vorm wordt ook wel ketenargumentatie genoemd.

Hoe vind je argumenten in een tekst?

Soms herken je argumenten aan signaalwoorden. Woorden als want, omdat, en immers geven aan dat er een argument volgt. Een argument dat laat zien dat een argument zwak of onwaar is noemen we een weerlegging.

Wat is Onderschikkende argumentatie?

Wat is een beargumenteerd standpunt?

Beargumenteren definities tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft beargumenteerd (volt. deelw.) argumenten opsommen voor iets Voorbeelden: `zijn standpunt overtuigend beargumenter…

Wat is een enkelvoudige Onderschikkende argumentatie?

Een schrijver kan een argument ook onderbouwen met een ondersteunend argument. Dit heet enkelvoudige onderschikkende argumentatie. Voorbeeld: Als een schrijver meer argumenten onderbouwt met een ondersteunend argument, is er sprake van meervoudige onderschikkende argumentatie.

Wat moet er in een beschouwing?

Bij een beschouwing is het belangrijk dat je de goede en slechte kanten van het onderwerp goed belicht. Denk er goed aan dat je eigen mening niet te nadrukkelijk aanwezig is. Je mag natuurlijk wel noemen wat je zelf over het onderwerp vindt, maar dit moet de lezer niet beïnvloeden bij het maken van zijn eigen mening.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven