Welke kit kun je overschilderen?

Welke kit kun je overschilderen?

Acrylaatkit is overschilderbaar en wordt vooral binnen veel gebruikt. Het is een minder populaire kit voor buiten, al komt het wel voor. De kit is goedkoop beschikbaar, licht flexibel en uitstekend te overschilderen. Je kunt hierop schilderen met verf op waterbasis en verf op terpentinebasis.

Kan grondverf over kit?

De beste werkwijze is om na voldoende uitharding van de kit eerst de grondverf aan te brengen. Hierna kunt u de voeg voorzien van een mooie laag dekverf voor een optimaal eindresultaat. Als u kit gaat overschilderen die daar eigenlijk niet geschikt voor is, zal de hechting van het materiaal verzwakken.

Kan je montagekit overschilderen?

Acrylaatkit = overschilderbaar Deze is niet duur, licht flexibel (5-10% elastisch) en uitstekend overschilderbaar, met zowel verf op waterbasis als verf op terpentinebasis.

Hoe snel mag je acrylaatkit overschilderen?

Zoals hierboven genoemd kan het bij acrylaatkit tussen de 6 en 12 uur duren voordat de buitenste laag gevormd is. Andere acrylaatkitten krijgen deze laag al 10 minuten na aanbrengen. Sommige acrylaatkitten kunnen volgens de producent dan ook vrijwel direct na het aanbrengen overschilderd worden.

Is Polymeerkit overschilderbaar?

Kit op basis van een polymeer kan dus (vaak) gebruikt worden voor zowel afdichten als lijmen. Polymeren zijn goed overschilderbaar met verf op zowel water- als terpentinebasis, dat is een van de redenen dat de meest moderne beglazingskitten tegenwoordig vaak op basis zijn van polymeren.

Kan kit op kit?

Kit over kit aanbrengen is iets wat met enige regelmaat voorkomt. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing die in een later stadium voor problemen gaat zorgen. Onze kitters adviseren om altijd eerst de oude kitvoegen te verwijderen en deze vervolgens opnieuw aan te brengen.

Kun je plamuren over kit?

Kit verwerken met een plamuurmes is niet handig en kit als plamuur toepassen ongewenst. Kit heeft hiervoor een onvoldoende samenstelling. Het is te elastisch en zal bij temperatuurswisselingen bij plamuurwerk onthechting vertonen. Ook niet met een ander product dan kit.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven