Hoe kun je zien wie eigenaar van een auto is?

Hoe kun je zien wie eigenaar van een auto is?

De eigenaar van een auto valt niet te checken op basis van een kenteken. Op de website van de RDW zijn alleen de autogegevens te achterhalen van de eigenaar. Alleen overheidsinstanties of verzekeraars van een autoverzekering kunnen op basis van een kenteken zoeken wie de eigenaar van een auto is.

Heeft mijn auto schade gehad gratis?

Via de website AutoVerleden.nl kun je een schadecheck doen. Je krijgt meteen een rapport met daarin de geregistreerde schades. Houd er rekening mee dat het hier alleen om geregistreerde schades gaat. Schades die nergens geregistreerd zijn, komen dus niet voor in het rapport.

Hoe kom ik achter de uitvoering van mijn auto?

Het Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) heeft een database waar iedere Nederlandse auto geregistreerd staat. Via onze kentekencheck kan je alle belangrijke voertuig gegevens hieruit ophalen. Dat is handig als je bijvoorbeeld een tweedehands auto wilt kopen en wilt weten wat de historie van die betreffende auto is.

Hoe kan je aan het kenteken van een auto zien hoe oud de auto is?

In Nederland kan het bouwjaar van de auto aan het kenteken worden gezien door naar de eerste letter te kijken. De eerste letter in het kenteken geeft namelijk de indicatie van het bouwjaar. De letters worden in alfabetische volgorde gebruikt op de kentekens van nieuwe auto’s.

Hoe kun je zien op wie een auto zijn naam staat?

U logt via de knop ‘Mijn RDW’ in met uw Digid . U heeft hiervoor de DigiD app of DigiD met Sms-controle nodig. U ziet direct welke voertuigen op uw naam staan geregistreerd. U kunt deze – en andere gegevens die wij eventueel van u hebben geregistreerd – downloaden en opslaan in PDF.

Waar kan ik zien of een auto is overgeschreven?

Om zeker te weten dat een kenteken is overgeschreven, kun je bij het RDW nagaan of dat is gebeurd. Voor jou is het ook belangrijk dat het kenteken op de naam van de ander staat wanneer je je auto hebt verkocht.

Hoe kom je er achter of je auto schade heeft gehad?

Als een schadeauto slecht hersteld is kan een autokenner dat soms wel herkennen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de auto niet goed spoort en tijdens het rijden naar links of rechts trekt. Verder kunnen deuren of de motorkap niet goed aansluiten.

Hoe weet je of een import auto schade heeft gehad?

Bij een import auto is het belangrijk dat u een chassisnummercheck doet om het verleden van de auto te checken. Omdat een kenteken verandert zodra een auto wordt geïmporteerd, kunt u op basis van een kenteken nooit controleren of de auto schade heeft gehad in een ander land. Met een chassisnummer kan dit wel.

Hoe kan ik zien welke opties mijn auto heeft?

Wat dikwijls handig is wanneer je een auto bezit/koopt/wil kopen is een VIN decoder. Je voert het chassisnummer van de auto in op een website en je krijgt allerhande nuttige info zoals motortype, opties en soms een afbeelding van de betreffende wagen.

Hoe vind ik het bouwjaar van een auto?

Het bouwjaar van een auto uit Nederland is eenvoudig te achterhalen door een kentekencheck bij de RDW te doen. Dit kun u eenvoudig doen door het kenteken online in te voeren. Op het rapport dat u hieruit krijgt vindt u dan de zogenaamde ‘datum eerste tenaamstelling’.

Wat is de leeftijd van mijn auto?

De leeftijd van jouw auto kun je terugvinden op jouw kentekenbewijs bij ‘datum eerste toelating’. Nog makkelijker: vul in het aanvraagformulier jouw kenteken in. Dan zie je direct uit welk jaar jouw auto komt.

Kan je via kenteken adres achterhalen?

Het is niet zomaar mogelijk de naam en het adres van iemand op te vragen bij een kenteken. Op de site van de RDW staat wel een applicatie: Voertuiggegevens. Hiermee kunt u beperkte voertuiggegevens opvragen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u niet meer weet om wat voor merk auto het ging.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven