Inhoudsopgave
Hoe check ik mijn credit score?
In Nederland en België worden meestal geen credit scores gehanteerd, doch financiële instellingen plegen informatie omtrent het vroegere betaalgedrag van (potentiële) klanten in te winnen bij het Bureau Krediet Registratie voor Nederland en de Positieve Kredietcentrale voor België.
Wat is een kredietcheck?
Met een kredietcheck krijgt u op basis van talloze bronnen een kijkje in de huidige financiële situatie van een bedrijf. van kredietinformatie zien doorgaands financiële problemen bij uw klanten al van mijlenver aankomen. Tevens weet u met kredietchecks ook welke relaties er wel goed voor staan.
Hoe werkt MyCreditscore?
Er wordt op basis van uw gegevens een inkomsten- en lasten toets uitgevoerd en uw geregistreerde betaalgedrag wordt bij verschillende databanken getoetst. Het resultaat van deze toetsingen wordt door middel van een kredietrapport (uw MyCreditscore) aan u getoont.
Wat wordt er bij Experian geregistreerd?
Naast de gegevens van consumenten, verzamelen we ook gegevens van rechtspersonen. Dat zijn bedrijven, zoals een eenmanszaak of vennootschap onder firma. Let op: klanten van Experian hebben geen direct inzicht in al deze gegevens. We delen bijvoorbeeld geen identificatiegegevens met onze klanten.
Wat staat er in de BKR?
Alle leningen die u afsluit worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Deze registratie zorgt er voor dat geldverstrekkers kunnen zien of u al een lening heeft of heeft gehad.
Welke schulden staan geregistreerd bij BKR?
Het BKR registreert persoonlijke leningen, doorlopende kredieten, bezit van creditcards en klantenkaarten. Ook een mobiele telefoon (van meer dan 250 euro) op afbetaling wordt geregistreerd. Een hypotheek wordt gemeld bij 3 maanden betalingsachterstand. Het BKR registreert geen studieschulden, huur en energie.
Wat is Graydon voor een bedrijf?
Graydon is een van oorsprong Nederlands financiële-dienstverleningsbedrijf.
Hoe krijg je een BKR registratie?
Wanneer krijg je een BKR-registratie?
- Meer dan 250 euro rood kunt staan op uw bankrekening;
- Een doorlopend krediet of lening hebt;
- Een private lease auto hebt;
- Nu iets koopt, maar dat later betaalt (met een ‘koop nu, betaal later’-regeling);
- Een creditcard hebt met gespreide betaling in termijnen;