Hoe van je baars?

Hoe van je baars?

Baars vangen kan met levend aas zoals wormen en maden. Maar je kan ook prima baars vangen door met kunstaas te vissen. Vis je met wormen of maden op baars dan doe je dat het beste met een dobber en dunstelige haak. Vis net boven de bodem want daar houdt de baars zich vaak op.

Welke onderlijn voor baars?

Normaal gebruik ik voor het vissen op roofvis altijd een stalen onderlijn, maar voor deze visserij gebruik ik een metertje Drop ‘N’ Jig fluorocarbon van 40/00. Baars is immers een zichtjager, dus doen we er alles aan om argwaan te voorkomen. Het fluorocarbon is immers bijna niet te zien in het water.

Kan een karper bijten?

Karpers willen absoluut niet bijten, en toch zijn ze er.

Kan een snoek je vinger afbijten?

Snoeken kunnen bijten maar dat is zeer uitzonderlijk en meestal happen ze alleen.

Wat is het beste kunstaas voor baars?

Shads. Zacht kunstaas zoals shads en andere softbaits zijn waarschijnlijk wel de meest effectieve soorten kunstaas om op baars te vissen. De natuurlijke beweging van het zachte aas en de manier waarop het aanvoelt in de bek zorgt er voor dat baars een shadje maar moeilijk kan weerstaan.

Wat nodig voor baars vissen?

Zowel mestpiertjes als de wat grotere dauwwormen zijn prima aas om mee te baars vissen. De meeste sportvissers doen dit door met een werphengel en dobbermontage te vissen. Een vislijn met een dikte van 16/00 en een dundradige langstelige haak in de maat 4 of 6 maken de uitrusting compleet.

Welke onderlijn voor roofvis?

Als je gericht op snoek gaat vissen en de vis niet veel groter is al 60cm, is een onderlijn van 30cm genoeg. Mocht je op groot water achter grote vis aangaan is een onderlijn van 50cm minimaal. Hoe zwaarder het kunstaas hoe minder deze beïnvloed zal worden door de onderlijn.

Welke onderlijn voor snoeken?

Een nylon lijn – ook wel mono lijn genoemd – is een zeer geschikte lijn voor het snoeken. De lijn heeft namelijk een hoge schuurbestendigheid, is niet duur en laat zich makkelijk knopen. De lijn is dan ook niet voor niets al tientallen jaren op de markt en wordt nu nog steeds veel gebruikt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven