Waarom hebben pubers meer BPA?

Waarom hebben pubers meer BPA?

Kleine en ongeboren kinderen zijn mogelijk gevoeliger dan volwassenen voor de effecten van BPA doordat hun lichaam sterk in ontwikkeling is. Ook via de moedermelk kunnen baby’s BPA binnenkrijgen. De Europese voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) heeft in 2015 naar BPA gekeken en een risico-evaluatie uitgevoerd.

Hoe kan je BPA vermijden?

Het kan niet met alles, maar koop zo veel mogelijk verse en onverpakte voedingsmiddelen, liefst biologisch. Daar zitten geen residuen van plastic verpakkingen of bestrijdingsmiddelen op. Warm geen eten op in plastic schaaltjes, zeker niet in de magnetron. Gebruik babyverzorgingsproducten alleen als het nodig is.

Waar zit BPA?

Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in veel producten voorkomt. BPA kan worden gebruikt in plastics die worden toegepast in bijvoorbeeld bouwmaterialen, elektronica, plastic flessen, (voedsel) verpakkingsmateriaal, implantaten, infuusapparatuur en speelgoed.

Waar zit bisfenol A in?

Hoe giftig is plastic?

De schadelijke stoffen in PVC zijn dioxine en allerlei weekmakers om het plastic flexibel te maken. Deze stoffen kunnen ons lichaam niet afstoten en hopen op in ons lichaam. Dioxine en weekmakers zijn kankerverwekkend en verstoren de hormoonhuishouding.

Hoe zie je of plastic BPA vrij is?

Goed dat al die BPA-vrije producten er zijn, toch is er nog genoeg werk aan de winkel! Bij gehard plastic kun je vaak zien of er BPA in zit. Kijk op de onderkant van bijvoorbeeld broodtrommels, plastic bestek of speelgoed. Als daarop het cijfer 3 (PVC) of 7 (PVC) staat, zit er misschien wel BPA in.

Wat is BPS vrij?

BPS staat voor Bisfenol S. Dit is een stof die wordt gebruikt om BPA (Bisfenol A) te vervangen. BPS en BPA zijn stoffen die voorkomen in kunststof producten die dagelijks worden gebruikt. Na jaren onderzoek is men er achter gekomen dat BPA hormoonverstorende stoffen “lekt”.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven