Welke vragen stel je aan een aannemer?

Welke vragen stel je aan een aannemer?

12 vragen die je altijd aan je aannemer moet stellen

  • Moet ik zelf iets doen voordat ik de eerste keer met mijn aannemer afspreek?
  • Is een offerte aanvragen bij u gratis?
  • Kan ik al mijn wensen aan u voorleggen?
  • Kan ik u al bij het ontwerpproces betrekken?
  • Kunt u helpen mijn huis zo duurzaam mogelijk te maken?

Wat is een normale aanbetaling bij een aannemer?

In de wet staat dat een verkoper mag bepalen dat een koper maximaal de helft van het aankoopbedrag moet neertellen als aanbetaling. De consument bepaalt zelf of hij daarmee akkoord gaat. Wie niet wil aanbetalen, kan gewoon naar een andere aannemer gaan.

Wat is een aannemer verbouwing?

Een aannemer is verantwoordelijk voor het totale project. Dat is zijn werk en daar betaal je hem voor. Je kunt hem dus aanspreken als er iets niet goed gaat, bijvoorbeeld wanneer de verbouwing vertraging oploopt of als je ontevreden bent over de uitgevoerde werkzaamheden.

Hoe lang duurt een offerte van een aannemer?

Hoe lang duurt het voordat de opdrachtgever een offerte krijgt? “Dat is afhankelijk van waar de offerte voor is. Als het een eenvoudige aanbouw is van twee meter aan de achterkant over de volle breedte van het huis, dan kun je binnen twee tot drie weken alles hebben uitgerekend.

Wat is een gebruikelijke aanbetaling?

Voor de aanbetaling bij producten heeft de wetgever wél regels opgesteld. De wet bepaalt dat je niet kan worden verplicht meer dan 50% van het aankoopbedrag aan te betalen. Soms bevatten de algemene voorwaarden ook regels over aanbetalen. Als hierin staat dat je meer dan 50% moet aanbetalen, kun je dit weigeren.

Hoeveel voorschot mag een aannemer vragen?

Als je voor een nieuwbouw of totaalrenovatie werkt met een algemene aannemer of sleutel-op-de-deurfirma, zit je veilig dankzij de Wet-Breyne. Die stelt dat de aannemer niet meer dan 5 % van het totaalbedrag mag eisen als voorschot.

Wat doet een aannemer precies?

Een aannemer is iemand die de leiding heeft bij een bouwproject: hij is verantwoordelijk voor de realisatie en coördinatie van de bouwactiviteiten. De term ‘aannemer’ wordt zowel gebruikt voor het bedrijf dat de bouw leidt, als voor de persoon die namens dit bedrijf optreedt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven