Wat is de minst pijnlijke plek voor tattoo?

Wat is de minst pijnlijke plek voor tattoo?

De minst pijnlijke plekken voor een tattoo

  1. Je dijen. Op deze plek van je lichaam zit relatief veel vet, en dat betekent dat het minder pijn zal doen om hier een tattoo te laten zetten.
  2. De bovenkant van je rug.
  3. De bovenkant van je arm.
  4. De binnenkant van je arm.
  5. De onderkant van je been.
  6. Je billen.

Wat is de beste plek voor een eerste tattoo?

Een kleine tattoo op een plek waar wat meer vet zit is het minst pijnlijk. Plekken zoals je ribben, voeten, enkels en knieholtes vallen onder de pijnlijkere plekken. Gelukkig helpt de spanning je een beetje met de pijn. Wanneer de adrenaline in kickt zal je de pijn hopelijk een stuk minder voelen.

Doet Tattoeren pijn?

De pijngrens van mensen kan heel erg verschillen. Het blijft natuurlijk een fijne naald die het kunstwerk zet, dus je zal er altijd wel iets van voelen. Ook de plek maakt uit. Als je een tattoo op je onderarm, bovenarm of schouder laat zetten zal de pijn relatief meevallen.

Wat is een mooie plek voor tattoo?

De mooiste plekken op je lichaam om een tattoo te zetten

  1. Aan de bovenkant van je arm. Vroeger was dit een plek waar vaders hun tribaltattoos zetten, maar nu is het een mega vrouwelijke plek voor een tatoeage.
  2. Op of in je oor.
  3. Op je schouder.
  4. Boven je knie(ën)
  5. Op je hand.
  6. In je haarlijn.
  7. Op je duim.
  8. De zijkant van je buik.

Hoe lang blijft een tattoo pijnlijk?

De eerste paar dagen is je tatoeage waarschijnlijk een beetje rood en opgezwollen. De eerste twee dagen kan het ook nog gevoelig zijn – dit zal steeds minder worden en daarna helemaal verdwijnen.

Doet een tattoo op je arm pijn?

In tegenstelling tot de bovenarm zitten er in de onderarm geen spieren, waardoor de huid dichter op het bot ligt. Deze kan hierdoor gevoeliger zijn om te laten tatoeëren. Iedereen ervaart het tatoeëren echter anders. De een voelt nauwelijks iets, terwijl een ander zich wat flauw kan gaan voelen.

Wat mag je niet doen als je een tattoo laat zetten?

Uiteraard doet een tattoo laten zetten pijn. Maar het is belangrijk om geen pijnstillers te nemen als voorbereiding erop. Deze verdunnen namelijk vaak je bloed, waardoor de inkt minder goed door de huid wordt opgenomen én je meer zal bloeden. Vermijd dus zaken als ibuprofen en aspirine.

Waar geen tattoo zetten?

op een litteken dat minder dan een jaar oud is; op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd; op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is; op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.

Hoe voelt een tattoo zetten op je enkel?

Het bot en de spieren liggen zo dicht onder de huid, dat je die pijn nog wel even voelt na het tatoeëren. Of het nu op je enkel aan de buitenkant of aan de binnenkant wordt gedaan, deze pijn is intens. Het voelt als kleine scheermesjes in je huid.

Wat eten voor het zetten van een tattoo?

Samenvatting eten en drinken voor een tattoo sessie

  • Zorg dat je van te voren goed hebt gegeten. Een gezonde maaltijd zoals pasta.
  • Suikers zijn belangrijk. Neem een banaan of energie reep mee.
  • Drink niet te veel koffie.
  • Drink geen alcohol van te voren!
  • Draag losse kleren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven