Waarom wordt mijn bril zo snel vies?

Waarom wordt mijn bril zo snel vies?

Vieze bril Op je huid zitten zogenoemde huidvetten. Die zorgen ervoor dat je huid zacht blijft en je niet steeds jeuk hebt. Het nadeel ervan is, dat die vetten aan je bril ‘plakken’ en daardoor wordt je bril zo snel vies. Er zijn speciale doekjes om je bril schoon te maken.

Waarom krijg ik mijn bril niet schoon?

Niet alleen door hem simpelweg te dragen en op-en-af te zetten (denk aan vette vingers, make-up en huidschilfers) maar ook door externe factoren zoals slecht weer. Lukt het niet om je bril zelf goed schoon te krijgen? Kom dan langs bij een van onze opticiens. Zij wassen je bril in een ultrasoon bad.

Hoe lang wennen aan nieuwe brillenglazen?

Voor sommige mensen is een paar dagen genoeg om aan een nieuwe bril te wennen, terwijl anderen daar wel twee weken voor nodig hebben. Het is dus volkomen normaal wanneer u alleen de rand van het montuur van uw bril ziet als u hem voor de eerste keer opzet. Dat heeft te maken met het visuele centrum van de hersenen.

Hoe maak je Brillendoekjes schoon?

Ja, een brillendoekje kun je gewoon wassen!…En wij vertellen je precies hoe je dat doet:

  1. Stop het brillendoekje in een wasnetje.
  2. Gebruik geen wasverzachter, 3-in-1-wasmiddel of bleekmiddel.
  3. Was het brillendoekje op maximaal 60°C.
  4. Laat het brillendoekje bij voorkeur drogen aan de lucht.
  5. Strijk het brillendoekje niet.

Hoe krijg je haarlak van een bril af?

Lauw stromend water Gebruik voor het schoonmaken van uw bril lauw stromend water. Pas op dat de straal niet te hard stroomt en het water niet te warm is, want dat kan de coating van uw glazen beschadigen. Gebruik gerust een klein beetje afwasmiddel (zonder citroen!)

Kun je een brillendoekje wassen?

Gebruik geen wasverzachter, 3-in-1-wasmiddel of bleekmiddel. Was het brillendoekje op maximaal 60°C. Laat het brillendoekje bij voorkeur drogen aan de lucht.

Hoe lang hoofdpijn na nieuwe bril?

Normaal gesproken zal een multifocale brillendrager na verloop van tijd hieraan gewend zijn. Dit kan al na enkele uren, maar soms ook pas na enkele dagen. Tot die tijd zal je met je eerste multifocale bril extra inspanning moeten leveren om scherp te zien, wat lichte hoofdpijn tot gevolg kan hebben.

Is Plus voor dichtbij of veraf?

Dan blijft de vraag: heb je nou een leesbril plus of min nodig? Een bril met min-sterkte is een bril voor veraf: voor mensen met bijziendheid. Een bril met plus-sterkte is een bril voor dichtbij: voor mensen met verziendheid.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven