Hoe mail ik de Belastingdienst?

Hoe mail ik de Belastingdienst?

Inhoud en e-mailadres U hoeft alleen uw vraag te stellen. U mag natuurlijk uw naam noemen, maar dat hoeft niet. Stuur geen bijlagen mee of andere persoonlijke informatie zoals uw BSN of telefoonnummer. Als wij meer informatie nodig hebben, vragen wij u daar om in een beveiligde omgeving.

Hoe communiceert de Belastingdienst?

Regelmatig worden er berichten (appjes, sms’jes, e-mails, brieven) verstuurd of telefoontjes gepleegd uit naam van de Belastingdienst. Uw aanslagen kunt u altijd terugvinden in Mijn Belastingdienst of Mijn Toeslagen. Daarnaast sturen wij nooit via WhatsApp of e-mail een bericht over betalingsachterstanden.

Waar stuur ik Valse e-mail naar toe?

Fraudehelpdesk en organisatie waarschuwen bij phishing Wanneer u een valse e-mail krijgt, waarschuw dan de organisatie uit wiens naam u de mail krijgt. Meld phishing ook altijd bij de Fraudehelpdesk.

Hoe herken ik een valse brief van de Belastingdienst?

De boodschap is vaak dat u een belastingteruggaaf krijgt of juist dat u een bedrag moet betalen. Bij e-mail: U wordt gevraagd om op een link te klikken of een bijlage te openen. Bij e-mail: De afzender eindigt niet op @belastingdienst.nl.

Waarom kan ik niet mailen Belastingdienst?

Er zijn risico’s verbonden aan e-mailen. Daarom mailen wij alleen met belastingplichtigen in individuele gevallen. Wij kunnen met u mailen als u hebt aangegeven dat u via de e-mail verder contact wilt hebben. U moet daarvoor expliciet toestemming geven.

Hoe neemt Belastingdienst contact op?

Bellen met gebarentolk of tekst U kunt ons ook bellen met een gebarentolk, of met iemand die uw geschreven tekst voorleest aan de medewerker van de BelastingTelefoon. Bel ons daarvoor met KPN Teletolk.nl.

Hoe neemt de Belastingdienst contact op?

Mailen met de Belastingdienst De Belastingdienst stuurt een brief over een bepaalde zaak. Daarin staat een e-mailadres voor contact over deze zaak. De Belastingdienst belt om te vragen of een belastingplichtige via e-mail contact wil hebben over een bepaalde zaak.

Hoeveel brieven verstuurt de Belastingdienst?

Hoeveel brieven verstuurt de Belastingdienst jaarlijks ongeveer? De Belastingdienst verstuurt jaarlijks zo’n 175 miljoen brieven: 125 miljoen papieren berichten en 50 miljoen berichten in de Berichtenbox van MijnOverheid.

Welke mail gebruikt PostNL?

Dan naar de mail in kwestie. De mail komt van noreply@postnl.nl, maar is niet écht van PostNL. Ook nu hebben de oplichters gebruik gemaakt van spoofing om het mailadres van de afzender te wijzigen. De onderwerpregel bevat de tekst ‘[Herinnering] Onjuiste adresgegevens’, gevolgd door je postcode.

Hoeveel huurtoeslag moet ik nog terugbetalen?

Het bedrag dat u minimaal per maand moet betalen, verrekenen we automatisch met de toeslag die u nu krijgt. Dat doen we in maximaal 24 maanden. Over 2020 moet u € 600 kinderopvangtoeslag terugbetalen. In 2021 en 2022 hebt u recht op € 150 kinderopvangtoeslag per maand.

Waar vind ik brieven van de Belastingdienst?

In de Berichtenbox (digitale postbus) van MijnOverheid kunt u onze berichten ontvangen, bewaren en beheren. Als er een bericht voor u klaarstaat, ontvangt u een email op het e-mailadres dat u zelf kunt doorgeven. Of een melding van de Berichtenbox-app, als u deze hebt geïnstalleerd.

Hoe kan ik een afspraak maken met de Belastingdienst?

U bent van harte welkom op afspraak. Dat regelt u via de BelastingTelefoon: 0800 – 0543.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven