Hoe bereid je de gezondste aardappelen?

Hoe bereid je de gezondste aardappelen?

‘Aardappelen zijn vooral rijk aan vitamine A en C’, zegt hij. ‘Die stoffen gaan makkelijk kapot als je de groenten op hoge temperatuur en langdurig verhit. Van alle kookmethoden is bereiding in de magnetron de beste om zo veel mogelijk van de voedingskwaliteit te behouden, zowel wat vitaminen als mineralen betreft.

Hoe eet je aardappel?

Vastkokende aardappelen zijn prima geschikt om te bakken en te koken, te wokken of voor in een salade. (Iets) kruimige aardappelen zijn geschikt voor stamppot, puree, soep of soufflé. Poffen is ook mogelijk, als je van een losse structuur houdt.

Is aardappel ongezond?

Zijn aardappelen gezond? Aardappelen bevatten koolhydraten, vooral in de vorm van zetmeel. Ook leveren aardappelen vezels, vooral in de schil. Aardappelen bevatten vitamine C en vitamine B6, en in kleinere hoeveelheden ook andere B-vitamines.

Welke bereidingswijze is een gezondere manier om aardappelen te bereiden?

De aardappel kan je op veel verschillende, gezonde manieren bereiden: gekookt, gepoft, gestoomd, in de wok of in een heerlijke groentestoemp. Er zijn weinig kinderen die geen patatjes lusten. Een evenwichtige maaltijd waarin groenten samen met aardappeltjes wordt gegeven helpt kinderen groenten proeven.

Hoe lang bewaar je aardappels?

Hoelang kan je aardappelen bewaren? Gemiddeld zijn aardappelen in huis 2 tot 3 weken houdbaar. Als je de hierbovenvermelde tips goed toepast uiteraard. Primeuraardappelen of nieuwe aardappelen moeten na het oogsten best snel gegeten worden.

Kan ik aardappels dag van te voren schillen?

Gebruik voordat je de aardappels in het water legt een dunschiller om alle laatste hardnekkige stukjes schil van de aardappels te verwijderen. Schil, snijd en berg de aardappels een dag van tevoren op om alvast wat voorbereidingswerk te doen voor een grote maaltijd op een feestdag.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven