Inhoudsopgave
Waar kan je dragon voor gebruiken?
Verse fijngehakte dragon is lekker bij eieren, vis, schelpdieren, kip, kalkoen en sauzen. Je kunt dragon probleemloos meekoken. Het bekendste recept met dragon is bearnaisesaus, maar ook in tartaarsaus en vinaigrettes smaakt dragon lekker.
Waar is dragon thee goed voor?
Dragon is een populair kruid en het hoofdingrediënt van veel gerechten. Het kruid wordt ook in de plantengeneeskunde aanbevolen als medicinale plant….Dragon als geneeskrachtig kruid
- antibacterieel.
- spijsverteringsbevorderend.
- ontstekingsremmend.
- ontspannend.
- anti-epileptisch.
- rustgevend.
Is dragon hetzelfde als Estragon?
Dragon, door de wetenschappers ook Artemisia dracunculus genoemd, betekent immers zoiets als drakekruid. De Franse naam estragon kan je vertalen als kleine draak. Dragon, dat tot de familie van de Compositiae of samengesteldbloemigen behoort, is duidelijk een plantje met een rijk en intressant verleden.
Hoe ziet dragon er uit?
Het kruid heeft langwerpige bladeren en is erg verfijnd. Dragon heeft een peperachtige, bittere smaak en smaakt lichtelijk naar anijs. Om deze redenen lijkt het een beetje op basilicum. De smaak van dragon wordt al snel sterker.
Hoe noem je dragon ook wel?
De soortaanduiding dracunculus in de botanische naam betekent “kleine draak”. Dit zou duiden op de gekrulde wortel en de vorm van de bladeren, die wat weg zouden hebben van drakentongen. Er bestaat grote variatie in samenstelling en morfologie tussen verschillende regionale variëteiten van dragon.
Hoeveel dragon gebruiken?
Omdat gedroogde dragon krachtiger is (sterke smaak) gebruik het spaarzaam bij het vervangen van verse dragon. Over het algemeen begin ik bij dragon met een ½ theelepel gedroogde dragon voor elke eetlepel verse dragon waar een recept om vraagt.
Waar zit dragon in?
Dragon vormt een bestanddeel van de fines herbes, een kruidenmengsel dat vaak gebruikt wordt om soepen, eieren en boter op smaak te brengen. Het is vooral bekend als ingrediënt in klassieke sausen zoals bearnaise en bechamel, maar het wordt ook vaak gebruikt in vinaigrettes en mosterd (dijonmosterd).
Welke kruiden kun je gebruiken in plaats van dragon?
Kun je geen verse dragon vinden? In het schap met kruiden en specerijen vind je de gedroogde variant in een potje. Of vervang het kruid door kervel, basilicum of venkelzaad.
Wat voor smaak heeft dragon?
Eén van de meest geliefde kruiden in de Franse keuken is dragon. Dit kruid heeft langwerpige blaadjes. Het kruid smaakt licht naar anijs. Wees wat terughoudend met het gebruik, want de smaak wordt snel sterker.
Wat kan ik in plaats van dragon gebruiken?
Gedroogde dragon is ook uitzonderlijk smaakvol in combinatie met andere kruiden.
- Engelwortel.
- Basil.
- Kervel.
- Dille.
- Venkel (bladeren of zaden)
- Marjolein.
- Oregano.
- Peterselie en Kaneel.
Waarmee dragon vervangen?
Wat is Dragon in de Franse keuken?
Gebruik van Dragon. Dragon is een populair kruid in de klassieke Franse keuken. Het wordt gebruikt in sausen, vinaigrettes en mosterd. Dragon kunt u goed meekoken. Dragon is onderdeel van “fines herbes”, een mengsel van kruiden dat vaak gebruikt wordt om soepen, eieren, salades, en kruidenboter op smaak te brengen.
Hoe kweken Duitse dragon in je moestuin?
Ga je Duitse dragon in je moestuin kweken, zorg dan voor een voedzaam, goed waterdoorlatend stukje grond. Gedraineerde grond voorkomt rotting van de plant. Duitse dragon staat het liefst op een plek in de tuin waar het niet al te hard waait.
Wanneer kun je Dragon oogsten?
Dragon bloeit in de vroege zomermaanden. Dragon kun je het beste voor de bloei oogsten, omdat de smaak van de bladeren van de dragon dan het sterkste is. Gebruik het kruid het liefst vers en met mate, zodat de smaak niet gaat overheersen. Maar, je kan dragon ook drogen en invriezen.
Hoe kun je verse Dragon bewaren?
Als je verse dragon wil bewaren, kun je het kruid invriezen. Je kunt van dragon ook lekker dragonazijn maken. Voeg daarvoor 200 g verse jonge dragonblaadjes bij 1 liter fijne witte azijn. Laat enkele dagen trekken, zeef en bottel.