Hoe werkt een compiler?

Hoe werkt een compiler?

Een compiler (letterlijk samensteller of opbouwer) is een computerprogramma dat een in een brontaal geschreven programma vertaalt in een semantisch equivalent programma in een doeltaal. Het vertalen of omzetten wordt compilatie of compileren genoemd.

Welke programmeertaal bestaat er?

PHP. Net als vorig jaar vinden we op plaats 8 PHP.

  • JavaScript. JavaScript blijft steady met een 7e plek, maar zit dichtbij de nummer 8 van onze lijst en alle overige talen als R, Groovy, Assembly language (die flink gestegen zijn) en SQL (iets gezakt).
  • Visual Basic . NET.
  • C#
  • C++
  • Python.
  • Java.
  • C.
  • Hoe werkt machinetaal?

    Machinetaal is een taal waarin instructies geschreven zijn die de processor van een computer direct kan uitvoeren. Een programma bestaat in machinetaal uit een reeks woorden, meestal van 8 (een byte), 16, 32 of 64 bits. Een of meer woorden staan voor een specifieke actie die de processor dient uit te voeren.

    Wat is compileren?

    compileren – Werkwoord 1. (ov) een opeenstapeling maken, een zo volledig mogelijke verzameling aanleggen, gewoonlijk van geschriften of informatie ♢ Hij compileerde de losse informatie tot een verslag van de gebeurtenissen van de conferentie. 2. (ov) (informatica) de broncode van een program…

    Hoeveel programmeertalen zijn er?

    Heb je je ooit afgevraagd – hoeveel programmeertalen zijn er? Het antwoord zou u ook kunnen verrassen. Wikipedia beweert dat er ongeveer 700 programmeertalenterwijl anderen zeggen dat dat aantal dichter bij 9000! De waarheid is dat er door de geschiedenis heen ontelbare programmeertalen zijn gecreëerd.

    Wat is het verschil tussen een interpreter en een compiler?

    Een interpreter is een computerprogramma dat steeds een statement van de broncode van een computerprogramma vertaalt naar een voor de processor begrijpelijke vorm, en het dan meteen uitvoert. Dit in tegenstelling tot een compiler, die programma’s opslaat in dergelijke vorm zodat ze later uitgevoerd kunnen worden.

    Wat is gerenommeerde?

    gerenommeerd – Bijvoeglijk naamwoord 1. een goede naam hebbend, een goede reputatie hebben ♢ De gerenommeerde boekwinkel kreeg veel klanten uit andere steden.

    Wat is de betekenis van implementeren?

    Implementeren – (Eng. to implement), uitvoeren; in gebruik nemen; realiseren – gezegd van bijvoorbeeld een plan, een nieuwe techniek, een nieuwe organisatiestructuur. → implementatie.

    Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

    Terug naar boven