Wat moet je niet doen als je een hernia hebt?

Wat moet je niet doen als je een hernia hebt?

Het is goed om, voor zover het gaat, de dagelijkse bezigheden zoveel mogelijk voort te zetten. Wel is het verstandig om dit gedoseerd en gecontroleerd te doen: geen zware dingen tillen, geen plotselinge bewegingen maken en niet te lang in dezelfde houding blijven staan of zitten.

Hoe lang duurt het herstel van een nekhernia?

Bij een nekhernia voelt u pijn vooral in 1 arm. Gebruik pijnstillers om normaal te kunnen bewegen. Probeer uw normale activiteiten te blijven doen. Meestal gaat een nekhernia vanzelf over in 2 maanden.

Kan je een nekhernia opereren?

Doel van de operatie Afhankelijk van de klachten kan worden besloten een operatie uit te voeren. Een operatie aan een nekhernia of kanaalstenose is een veelvoorkomende operatie. De neurochirurg probeert met de operatie de beklemde zenuw(en) of het ruggenmerg ruimte te geven.

Hoe kom je van een hernia af?

Als er een hernia is vastgesteld is een operatie altijd noodzakelijk. Een hernia gaat in ongeveer 80% van de gevallen vanzelf ‘over’. De uitstulping van de tussenwervelschijf wordt door het lichaam opgeruimd. Dit slinken van de uitpuiling geeft vaak binnen 8-12 weken al vermindering van de pijn.

Wat moet je doen als je een hernia hebt?

Wandelen en zwemmen zijn goede manieren om te bewegen met een hernia. Hierbij belast u uw rug niet te veel. Wanneer u veel pijn heeft als u beweegt, kunt u in overleg met de behandelend arts pijnstillers gebruiken. Daarbij wordt het aanbevolen om regelmatig af te wisselen tussen liggen, zitten, staan en lopen.

Wat is de meest kenmerkende klacht bij een hernia?

De meest kenmerkende klacht bij een hernia (die op een zenuw drukt) is pijn in één bil of been. De pijn kunt u tot in het onderbeen voelen, soms tot in de voet. Het is een scherpe pijn. Bepaalde houdingen of bewegingen maken de pijn vaak erger, bijvoorbeeld staan. Als u ligt, heeft u de minste pijn.

Kan een hernia genezen worden?

Jazeker, een hernia kan zeker genezen door het doen van gerichte oefeningen. De kunst daarbij is om als eerste te zorgen dat de basis van je rug goed staat. En daarvoor zijn prima oefeningen beschikbaar. Volgens onderzoek is in 98% van de gevallen van rug- en herniaproblemen een – meestal geringe – afwijkende stand van het SI-gewricht aanwezig.

Welke pijnstiller Kunt u gebruiken bij een hernia?

Tegen de pijn door een hernia kunt u pijnstillers gebruiken. Een hernia geeft vaak hevige pijn. Dus zeker als u veel pijn heeft, zijn pijnstillers erg belangrijk. Vooral om in beweging te kunnen blijven. Welke pijnstiller u krijgt, hangt af van hoe erg uw klachten zijn. Bij lichte pijn kan paracetamol genoeg helpen.

Wat is een hernia van de rug?

Wat is een hernia van de rug? Een hernia is een uitpuiling van een tussenwervelschijf. Tussenwervelschijven zijn soepele schijfjes tussen de wervels. In het midden van een tussenwervelschijf zit een zachte gel. Die kan gaan uitpuilen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven