Kan ik zelf de nagels van mijn hond knippen?

Kan ik zelf de nagels van mijn hond knippen?

U kunt als eigenaar prima de nagels van uw hond met een speciale nagelschaar knippen, te koop bij uw dierenarts. Deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Bij lichte nagels is het ‘leven’ makkelijk te zien. Dit is het bloedlijntje dat u in de nagel ziet lopen.

Hoelang mogen Hondennagels zijn?

Je knipt tot maximaal 2 mm voor het leven. Bij honden met zwarte nagels is vanaf de buitenkant niet te zien waar het leven begint. Het beste kun je in dat geval steeds kleine stukjes afknippen tot je in de kern van de nagel een donkerder puntje ziet verschijnen, dan weet je dat je dichtbij het leven zit.

Waarmee Hondennagels knippen?

Voor het knippen van hondennagels kunt u het beste een grote nageltang gebruiken.

Wat kost nagels knippen van een hond?

Omdat de nagel van een hond groeien moeten deze dan ook verzorgd worden. Je kunt zelf de nagels van je hond knippen maar dit kun je ook door de dierenarts laten doen. De kosten hiervan liggen ongeveer tussen €7,50,- en €12,50,-. Sommige dierenartsen knippen de nagel van je hond gratis bij een consult.

Kun je Hondennagels Vijlen?

Je vijlt de nagels van je hond altijd in een hoek van ongeveer 45 graden, zodat de nagel goed aansluit op het grondoppervlak én zijn natuurlijke vorm behoudt. Je start met het vijlen van de nagels op de laagste stand. Dit doe je bij de wat kleinere nagels. Voor de grote nagels gebruik je vaak de hoogste stand.

Hoe weet ik of de nagels van mijn hond te lang zijn?

De nagels van uw hond zijn te lang wanneer ze de grond raken als de hond rechtop staat. Hierdoor gaan de tenen omhoog staan en ontstaat er te veel druk op de voet. Daarnaast kan een te lange nagel gaan ingroeien, afscheuren of ontsteken.

Hoe moet je de nagels van een hond knippen?

Knip de nagel af in het lichte gedeelte, een paar millimeter van het roze gedeelte af. Bij donker gekleurde nagels is het lastiger te bepalen waar het leven zit. Knip eerst eventueel aanwezige lichte nagels om gevoel te krijgen waar het leven van de nagels bij uw hond zit.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven