Hoe moet je rozemarijn snoeien?

Hoe moet je rozemarijn snoeien?

Snoeien kan op vrijwel elk moment. Maar na de winter is het wel een must, omdat de rozemarijn snel verhout en ouder wordt. Snoei alle takken wat terug, maar nooit tot in het kale hout; zorg dat er altijd nog groen aan de takken zit. Door vormsnoei dwing je de plant om binnenin jonge takjes te maken.

Hoe rozemarijn verzorgen?

Rozemarijn gedijt het beste op een droge, goed doorlatende grond. Geef de plant minimaal water, alleen bij erge droogte kunt u wat meer geven. Geef rozemarijn een mulchlaagje in de lente en herfst en een kalkhoudende basisbemesting. Rozemarijn is een wintergroene plant, maar wel vorstgevoelig.

Kan ik rozemarijn stekken?

Van rozemarijn kun je het hele jaar oogsten en in het voorjaar verschijnen tussen de aromatische blaadjes kleine blauwe bloemetjes. Augustus is een goed moment om rozemarijn te stekken. …

Kan rozemarijn gesnoeid worden?

Een rozemarijn kun je snoeien na de bloei en na de winter in maart. Na de winter (maart) moet je een verjongingssnoei en vormsnoei toepassen. Een rozemarijn kan net als lavendel sterk verhouten en verouderen. Het is daarom nodig om de plant na de winter te verjongen door middel van snoei.

Hoe oogst ik rozemarijn?

OOGST / BEWAREN Pluk takjes wanneer je wilt, zo kort mogelijk voor je haar gaat gebruiken in de keuken. Je kunt de takjes nog wel een paar dagen fris houden, door ze losjes in wat papier te rollen en zo in de koelkast te bewaren. Omdat je bijna jaarrond kunt oogsten vries ik eigenlijk nooit rozemarijn in.

Heeft rozemarijn zon nodig?

Rozemarijn is een wintergroene struik en ziet er dus het hele jaar goed uit. Aanplanten kun je zowel in de volle grond doen als in een pot. Let er wel op dat rozemarijn een beschutte plaats, met het liefst veel zon, nodig heeft om goed te kunnen groeien en bloeien.

Kan ik laurier stekken?

Stekken van ongeveer 10 cm lang snijd je in september van de laurier. Je zet de stekken in stekgrond, waarbij je wat stekpoeder kunt gebruiken tegen schimmelontwikkeling en om wortelvorming te bevorderen. Stekjes houden van een warme (ongeveer 18 graden) en vochtige omgeving.

Kun je bieslook stekken?

Bieslook, munt, rozemarijn, dragon, oregano, salie en tijm worden allemaal gemakkelijk vermeerderd door deling. Je kan de gedeelde planten ook eerst in een plantcontainer met potgrond zetten tot ze voldoende wortels hebben gemaakt om vervolgens in de volle grond uit te planten.

Hoe hoog wordt rozemarijn?

Gedroogd zijn dat de kruiden, aan de plant groeien van maart tot mei blauwe bloemen, al zijn er ook soorten die roze bloeien. De meest voorkomende rozemarijn groeit de hoogte in tot maximaal 1 meter, daarnaast is er een kruipende soort die ongeveer 30 cm hoog wordt en ideaal is voor borders, hangmanden en op muurtjes.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven