Inhoudsopgave
Kan je dik worden van fruit?
Nee! Van fruit wordt je niet dik! Alle verhalen over dat je van bananen en druiven dik wordt zijn dus niet waar! Je komt alleen aan als je meer calorieën eet dan je verbruikt, dit heeft niks met fruit te maken.
Hoe kun je bananen langer bewaren?
Bewaar ze op een droge, koele, donkere plek, maar niet in de koelkast. Veel ander fruit, zoals appels en peren, rijpt of bederft sneller als je het bij bananen bewaart. Bananen kun je langer goed houden door de bovenkant van een tros in te wikkelen met vershoudfolie.
Kan je een zwarte banaan eten?
Weggooien hoeft helemaal niet: je kunt bananen met bruine vlekken nog prima eten. Sterker nog: er zit een voordeel aan. Het zou namelijk goed zijn voor je immuunsysteem. In bananen met vlekken zitten namelijk meer antioxidanten.
Kun je dik worden van appels?
Eén appel levert ongeveer 60 kilocalorieën, maar nog belangrijker: veel goede koolhydraat-achtige vezels. Dat houdt in dat je er niet zo snel dik van zult worden, omdat de vezels voorkomen dat je lichaam de suikers als vet opslaat.
Hoe zorg je ervoor dat bananen niet bruin worden?
Het is het beste om bananen op kamertemperatuur te houden tot ze rijp zijn, maar je kunt ze in de koelkast of de vriezer gooien om het rijpen en bruin worden te vertragen. Dit geldt vooral als je een overgebleven banaan hebt: wikkel hem in, dit keer om oxidatie te voorkomen en mik in de koelkast.
Hoe houd je bananen langer groen?
Bewaar ze op kamertemperatuur Op zich niet gek bedacht, want ze rijpen het best op kamertemperatuur. Probleem is alleen dat dit proces dan zo wordt verstoord dat de kans groot is dat je bananen helemaal niet meer rijpen. Groene exemplaren kun je dus beter buiten de koelkast houden.
Kun je ziek worden van banaan?
Die schimmel, Fusarium genaamd, veroorzaakt de zogenaamde Panamaziekte, een infectieziekte die ervoor zorg dat de bananenboom uiteindelijk geen vruchten meer draagt. De ziekte sloeg in de jaren 50 van de vorige eeuw ook al hard toe in de bananenteelt.
Kun je bruine bananen eten?
Een bruine banaan is inderdaad nog prima eetbaar. Gevlekt zijn ze zelfs gezonder, omdat er meer antioxidanten in zitten dan in groene, onrijpe stukken fruit. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter hij smaakt. Dit komt doordat enzymen het zetmeel omzetten in suikers.