Doet longontsteking pijn?

Doet longontsteking pijn?

Door longontsteking kunt u pijn aan de borstkas/schoudersen (hoge) koorts hebben. Om de pijn en koorts tegen te gaan, schrijft de arts pijnstilling voor, zoals paracetamol. Geef pijnklachten wel altijd door aan de verpleegkundige. Pijn kan ook een andere oorzaak hebben.

Hoe lang kun je last hebben van een longontsteking?

Bent u gezond dan duurt een longontsteking meestal twee tot drie weken. De koorts zakt meestal een paar dagen na de start van een kuur. Het hoesten kan echter wel een paar weken duren. Bovendien kan het weken tot maanden duren voordat uw conditie weer op peil is en u weer helemaal de oude bent.

Waar pijn bij longen?

Pijn in de borst kunt u ook hebben bij een longontsteking, griep of bij een erge verkoudheid. Ademen en hoesten doen pijn. Een ontsteking van de longvliezen (pleuritis) kan een scherpe pijn geven. De pijn is er steeds en wordt erger bij diep inademen en bij bewegingen.

Hoe lang duurt het om te genezen van een dubbele longontsteking?

U kunt langere tijd last houden van: hoesten, dyspnoe, vermoeidheid en/of pijn. Een normaal herstel van een longontsteking kan 6 weken tot 3 maanden duren. Neem de medicatie in volgens voorschrift van de arts, het is belangrijk om de antibioticakuur af te ronden, ook als u geen klachten meer heeft.

Wat is de oorzaak van de longontsteking?

Bij een longontsteking zijn de kleinere luchtwegen en longblaasjes ontstoken. Mogelijke verschijnselen zijn hoesten, benauwdheid, koorts en moe zijn. U kunt uw temperatuur het beste meten via de anus. Drink veel, neem rust en rook niet. Het is vaak niet duidelijk of een longontsteking door een virus of bacterie komt.

Hoe ziek bent u van longontsteking?

Het hangt dus van de patiënt af, van de bacterie die de longontsteking heeft veroorzaakt én van hoe ziek je ervan bent. Longontsteking kan levensgevaarlijk worden, bijvoorbeeld als de bacteriën vanuit het ontstoken gebied in de bloedbaan terechtkomen. Organen kunnen dan ziek worden, je kunt bloedvergiftiging – sepsis – krijgen.

Wat is een bacteriële longontsteking?

Een bacteriële longontsteking is vaak heviger dan een ontsteking die wordt veroorzaakt door een virus of mycoplasma. Een longontsteking kan gepaard gaan met complicaties als een abces of een ontsteking van het borstvlies.

Is longontsteking primair?

Een longontsteking kan veroorzaakt worden door een virus, mycoplasma of bacteriën. Als je een longontsteking krijgt, zonder dat er sprake is van een slecht functionerende long dan wordt er gesproken van primaire pneumonie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven