Wat zit er allemaal op een moederbord?

Wat zit er allemaal op een moederbord?

Het moederbord vormt het kloppend hart van je computer. Het is een printplaat die alle componenten van stroom voorziet en met elkaar laat communiceren. Je processor, werkgeheugen, geluidskaart, videokaart en andere onderdelen zijn dus allemaal aangesloten op het moederbord.

Wat is de functie van de chipset?

Chipset is een in de computerbranche vaak gebruikte term om de geïntegreerde schakelingen aan te duiden die in samenwerking met de processor wordt gebruikt op een bepaald moederbord. De chipset bepaalt onder andere de maximumsnelheid waarmee het interne geheugen en de Front Side Bus kunnen werken.

Welk moederbord past bij welke processor?

Processor socket Als je bijvoorbeeld een Intel Core-processor van de tiende of elfde generatie koopt, heb je een moederbord nodig met een LGA 1200-socket. Voor oudere processoren van de negende generatie zijn moederborden met een LGA 1151-socket nodig.

Wat is de moederbord van een computer?

Een moederbord is het bord of de printplaat waarop alle onderdelen worden aangesloten en met elkaar verbonden en gemonteerd worden. Alle componenten van voeding tot geluidskaart communiceren met elkaar via uw moederbord.

Waar moet je op letten als je een moederbord koopt?

Wij leggen je uit waar je op let bij het kiezen van een moederbord.

  • Moederbord kiezen.
  • Merk chipset.
  • Socket en vormfactor.
  • Aantal sloten.
  • In- en uitgangen.
  • Bouwkwaliteit en koeling.
  • Leuke extra’s.

Waar moet je opletten bij een moederbord?

De chipset is het belangrijkste onderdeel van het moederbord. Deze regelt namelijk het verkeer tussen de verschillende computeronderdelen en moet compatibel zijn met die van je processor. Er zijn 2 merken chipset-producenten: Intel en AMD. Je keuze bepaalt welk merk processor je plaatst.

Hoeveel Ghz heb ik nodig?

Als je een quad core processor hebt met een kloksnelheid van 3.00 Ghz heb je (3.00 * 4 =) 12.00Ghz totaal. Verschil tussen processors ga je pas merken met bepaalde games, programma’s etc. Vaak heb je voor games minimaal 3.00Ghz nodig (totaal) maar adviseren ze om 6.00Ghz voor optimale prestaties.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven