Inhoudsopgave
Hoe Aronskelk overwinteren?
Zantedeschia aethiopica oogt met zijn witte aronskelken nogal exotisch, maar is matig winterhard. Kan hier heel goed onder een luchtig deklaagje van blad overwinteren. Pak de plant rond half november luchtig in: plaats er een koker van gaas omheen en vul die op met een dikke laag stro of droog blad, van minstens 20 cm.
Hoe verpot je een graslelie?
Om de graslelie te verpotten, moet je wachten tot de wortels klaar zijn voor deze verandering. Dit betekent dat je moet wachten tot de wortels rond de bodem van de pot beginnen te cirkelen en het grootste deel, zo niet alle, van zijn aarde zelf bij elkaar kunnen houden.
Hoe kweek je aronskelken?
Zet de pot op een plek met veel licht. Witte aronskelk heeft elke dag ongeveer zes uur indirect zonlicht nodig om naar behoren te groeien. De bladeren en bloemen zullen in de volle zon echter verbranden. Kies een lichtrijke plek, zoals een vensterbank, die deels in de schaduw ligt of die slechts indirect licht krijgt.
Hoe verpot je een lepelplant?
Verpotten. Eens in de 3 jaar moet de Spathiphyllum verpot worden. Kies daarvoor een iets grotere pot (niet te ruim, want ze doen het beter bij een beetje krapte) en gebruik gewone potgrond of anthuriumgrond. Als de plant te groot geworden is, dan kunt u hem eventueel scheuren en in meerdere potten terug planten.
Wat met uitgebloeide aronskelken?
Als in de herfst de plant is uitgebloeid en het blad vergeelt, stop dan met water geven en bewaar de calla op een koele, vorstvrije plek. In het voorjaar wek je de plant weer tot leven door de plant op een warme plek weer water te geven.
Kan Aronskelk tegen vorst?
Tijdens de zomer heeft de plant nauwelijks blad. De wortelstokken worden dan in maart of april geplant, waarna de plant in de zomder buiten kan staan. De meeste van deze Zuid-Afrikaanse aronskelken zijn niet winterhard, en moeten daarom binnengezet worden voordat het gaat vriezen.
Hoe vaak graslelie verpotten?
Maximaal eens in de twee weken, maar elke maand is ook voldoende. De Chlorophytum is een redelijk snelle groeier en heeft dus vaker een grotere pot nodig voor zijn wortels. Daarom is het verstandig ‘m elk jaar te verpotten. De bladeren en daarbij voornamelijk de punten van de Graslelie kunnen relatief snel geel worden.
Hoe stek je een Aronskelk?
Syngoniums zijn goed te stekken. Knip zo’n vijf centimeter nieuw blad met steeltje, zet het steeltje in vochtige, fijne potgrond. Zorg dat het blad veel daglicht krijgt, maar geen directe zon. Houdt de lucht goed vochtig.
Wat te doen met uitgebloeide aronskelken?
Zodra de bloemen zijn uitgebloeid, voeg wat plantvoeding toe aan de pot met een kaliumrijke kunstmest (een die geschikt is voor tomaten). Hierna moet je de Aronskelk in de pot geen water meer geven en de pot op een koele donkere plek zetten op het moment dat de bladeren zijn afgestorven.
Welke potgrond voor lepelplant?
Voor een gezonde groei en de vorming van de sierlijke bloemen moet je deze bloeiende plant daarom om de 2 jaar verpotten. De ideale tijd om te verpotten is in het voorjaar. Voor het verpotten van je lepelplant raden wij onze potgrond voor kamerplanten en palmen aan. De lepelplant is ook geschikt voor hydrocultuur.
Waar moet een lepelplant staan?
Te veel zonlicht zal leiden tot gele bladeren. Te weinig zonlicht leidt tot groene bloemen. De meest ideale standplaats is voor een raam op het noorden. Voor een raam op het westen of oosten kan je het beste een afstand van 2 tot 3 meter behouden.