Hoe weet je welk geslacht je vis is?

Hoe weet je welk geslacht je vis is?

De mannetjes zijn vaak gekleurder, hebben langere vinnen en/of grotere staarten. De vrouwtjes zijn vaak saaier van kleur, bijvoorbeeld bruin of grijs. Zo krijgt de driedoornige stekelbaars in het voorjaar een prachtig bruidskleed. Hij heeft dan een oranjerode buik en groen en blauw achterlijf.

Hoe een betta houden?

Als eerste zorg je dat het gewenste paartje goed op conditie komt en daar gebruiken we veel levend en/of diepvriesvoer voor zoals; rode/witte mug, artemia, tubifex; dit zo`n 2 weken lang. Je zet ze elk apart in een bak/pot zodat ze elke dag even 5 minuten tegen elkaar kunnen flairen, zo wennen beiden ook aan elkaar.

Hoeveel liter heeft een betta nodig?

Daarom adviseer ik minimaal 40 liter voor jouw Betta splendens mannetje. Meer is uiteraard altijd beter. En voor de betere zwemmers zoals de Plakats en Crowntails of een enkel vrouwtje zou ik voor minimaal 50 liter gaan. Dan kunnen ze lekker op onderzoek uitgaan en zie je hun karakter echt tevoorschijn komen.

Hoe herken je een goudvis?

Let op een rondere, dikkere lichaamsvorm. Vrouwelijke goudvissen hebben vaak een rondere, dikkere lichaamsvorm dan mannetjes van dezelfde leeftijd en soort. Ze hebben vaak ook een hoger lichaam, wat het seksen vanaf de zijkant vergemakkelijkt.

Welke temperatuur heeft een betta nodig?

Betta’s houden niet van een sterke stroming in het aquarium. Door de lange sluiervinnen kost het veel energie om tegen de sterke stroming in te zwemmen. Zorg dus voor een matige waterstroming. Het water kan het beste een temperatuur hebben tussen de 21 en 27 graden.

Welke vis kan er bij een Kempvis?

Een Betta Splendens, ook wel kempvis genoemd, kan je enkel combineren met rustige vissen zoals de Chinese Danio, de Pantsermeerval, het Vuurzalmpje en de Kegelvlekbarbeel. Sluierstaarten en guppy’s zijn al te druk naar hun zin. Zet je meerdere betta’s samen, zorg dan voor 3 vrouwtjes per mannetje.

Wat kan samen met een betta?

Wat kan samen met betta?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven