Wat doe je aan bij paardrijden?
Trek een trui of t-shirt aan waar je je lekker in kunt bewegen, met een bodywarmer of korte jas voor als het kouder is. Zet altijd een veiligheidscap op! Bij sommige verenigingen of ruitersportcentra kun je een cap lenen, vraag dit vooraf na. Belangrijk is dat je cap precies past (ook bij de vorm van je hoofd).
Waarom moet je een paardrijbroek aan?
Rijbroeken. In de ruitersport is een paardrijbroek onmisbaar en bovendien heeft het de functie om je te beschermen tegen schuurplekken en doorrijden. Een paardrijbroek beschermt je ook tegen regen ,kou en een betere grip op het zadel. Zorg dat een rijbroek nooit te strak of te los zit.
Wat heb je nodig om op een paard te rijden?
Om paard te rijden heb je ten eerste kleding nodig die speciaal voor paardrijden gemaakt is. Wat je sowieso nodig hebt is bijvoorbeeld: Cap in de goede maat en goedgekeurd door verzekeringen. Paardrijlaarzen van leer of rubber, speciale paardrijschoenen of Jodphurs (lage paardrijlaars) met chaps (beenflappen).
Welke schoenen bij paardrijden?
Schoenen of laarzen Als je langer rijdt kun je paardrijlaarzen of chaps aanschaffen, maar voor de eerste lessen kun je stevige schoenen met een stevige zool gebruiken (het liefst met een kleine hak) of laarzen, zoals bijvoorbeeld regenlaarzen. Gympen zijn niet aan te raden om te dragen tijdens het paardrijden.
Wat draag je onder een rijbroek?
De short of hipster De short is nog steeds voor veel mannen en dames heel populair onder de rijbroek. Doordat deze onder jouw billen doorloopt schijnt deze niet door onder jouw paardrijbroek. Pak hierbij altijd een short met een kort of recht pijpje, lange pijpjes kruipen vaak omhoog wat niet fijn is.
Hoe kinderen leren paardrijden?
De meeste kinderen leren paardrijden in een groepsles. Tegenwoordig moeten ouders soms meelopen in de les om de pony van hun kind vast te houden. Leren draven en (op het goede been) leren lichtrijden zijn in de eerste lessen de belangrijkste leerpunten.