Kan je met gips autorijden?

Kan je met gips autorijden?

Autorijden met gips is niet per definitie verboden, maar ook niet per definitie toegestaan. Verzekeraars kunnen weigeren om uit te betalen in geval van schade. Dit hangt af van de omstandigheden. U bent zelf verantwoordelijk om te beslissen of u met uw gips goed kunt autorijden en onveilige situaties kunt voorkomen.

Kun je met loopgips fietsen?

Ja, met loopgips mag je zonder krukken lopen en fietsen. Het enige waar je rekening mee moet houden is, dat wanneer je gaat zitten je de gipsvoet omhoog moet leggen. Dat is om zwelling te voorkomen. En het lopen gaat met kleine stapjes, omdat je die enkel niet kunt gebruiken.

Kan je autorijden met een brace?

U kunt gewoon lopen, zonder krukken. Als u met de brace goed kunt lopen, in een stevige schoen zonder krukken, mag u weer autorijden en fietsen.

Hoe lang niet autorijden na gebroken arm?

Niet langer dan 4 weken gips Wellicht dat je daarna nog een brace ter ondersteuning krijgt maar deze kun je af doen. De periode dat je echt geïmmobiliseerd in het gips zit is dus maar maximaal een paar weken.

Is gips verplicht?

De Wegenverkeerswet 1994 is de basis van alle regels voor het wegverkeer in Nederland. Deze wet kent géén speciale regels voor het besturen van een auto met een pols, arm of been in het gips. Voor iemand die wil rijden met gips is Artikel 5 van de Wegenverkeerswet 1994 het belangrijkste onderdeel van deze wet.

Waarom Silversplints?

Zilverorthesen worden ook wel silversplints genoemd en geven sturing aan bewegingen, heffen beperkingen zo goed mogelijk op of geven functionaliteit juist terug. Dit type orthese kan zeer goed ondersteunen bij pols/handaandoeningen ten gevolgen van artrose, reuma, Ehler Danlos en hypermobiliteit.

Wat is de beste kniebrace?

Heb je instabiliteitsklachten aan de knie, dan werkt een kniebandage niet. Ons advies is dan om voor een kniebrace met scharnieren en/of straps (extra banden) te gaan zoals de McDavid 429X. Een kniebandage werkt het beste bij een peesontsteking of een overbelasting van de spieren in en rondom het kniegewricht.

Hoelang last van een gebroken arm?

Vaak is belasten van de arm met kracht pas toegestaan als de breuk al enigszins is vastgegroeid, dit duurt in de regel minimaal zo’n 6 weken. Daarna kunt u pas de kracht en belasting gaan uitbreiden. Volledig normaal en pijnvrij gebruik van de pols en elleboog zal meestal pas na 3-6 maanden worden bereikt.

Hoe lang duurt operatie gebroken arm?

De operatie Dit duurt één tot twee dagen. De operatiewond wordt meestal gesloten met hechtingen of metalen nietjes. Bij ernstige letsels worden de wonden soms (deels) opengelaten. Soms blijkt tijdens de operatie dat er extra bot nodig is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven