Heb ik recht op woningruil?

Heb ik recht op woningruil?

Voor woningruil heeft u allebei toestemming van uw verhuurder nodig. De verhuurder bepaalt de voorwaarden, bijvoorbeeld wat het inkomen moet zijn van de nieuwe huurder. Wil de verhuurder geen woningruil? Dan kunt u de rechter vragen om indeplaatsstelling.

Wat als huurder verdwijnt?

De meeste zekerheid heb je als een gerechtsdeurwaarder als eerste binnengaat in de verhuurde woning. Hij stelt vast dat de huurder verdwenen is, welke schade er is en of hij spullen heeft achtergelaten. Met die gegevens kan je dan naar de Vrederechter.

Hoe krijg je een huurder eruit?

Als u uw huurder wilt buitenzetten, moet u naar de vrederechter om de beëindiging van de huurovereenkomst en de uithuiszetting te vragen. Een clausule in het huurcontract die u toelaat zonder vonnis tot een uitzetting over te gaan is niet geldig.

Waarom geen woningruil?

De reden waarom een verhuurder geen toestemming voor de ruil geeft kan bijvoorbeeld zijn dat de woningruil zijn woningtoewijzingsbeleid doorkruist of dat de ruilpartner onvoldoende financiële waarborg biedt om zijn verplichtingen te kunnen nakomen (de huur te betalen).

Hoe gaat een woningruil?

Bij woningruil verhuizen twee of meer hoofdhuurders naar elkaars woning. U hebt daarvoor toestemming nodig van de woningbouwvereniging of huurbaas. Woningruil is het ruilen van een woning door twee of meer ruilpartners. In de meeste gevallen gaat het om twee huurders die van woning willen ruilen.

Wat als huurder vertrekt zonder opzeg?

Vertrekt uw huurder zonder opzeg, dan speelt u op veilig door een ontbinding te vragen aan de vrederechter. Heeft u de woning echter dringend nodig, bv. voor een nieuwe huurder, dan is dit niet altijd nodig, zo bevestigde de rechter onlangs.

Hoe gebeurt een uithuiszetting?

Wanneer de rechter de uithuiszetting uitspreekt, heeft de huurder exact 1 maand de tijd om de woning te verlaten. De verhuurder bewijst dat de huurder de woning al verlaten heeft. De huurder en de verhuurder zijn een andere termijn overeengekomen en dat akkoord wordt in het vonnis tot uithuiszetting opgenomen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven