Is havermout een volkoren product?

Is havermout een volkoren product?

Havermout zijn haverkorrels die geknipt en geplet worden. Bij havervlokken zijn de korrels alleen geplet. In beide gevallen wordt de hele haverkorrel gebruikt. Daarom zijn ze allebei volkoren.

Is havermout een koolhydraat?

Daarnaast bevat havermout ook veel vezels die goed zijn voor de spijsvertering. Normale havermout bevat echter veel koolhydraten, maar liefst 60 gram koolhydraten per 100 gram havermout. Om die reden past normale havermout als je wilt afvallen niet goed in een koolhydraatarm dieet.

Waar is haver van gemaakt?

Havermout wordt namelijk gemaakt uit het graansoort haver. Haverkorrels worden allereerst gewassen en gepeld. Vervolgens worden ze verhit en in stukken geknipt. De verknipte haver wordt uiteindelijk gestoomd en platgewalst.

Hoe gezond is havermout?

De samenstelling en bereiding bepaalt hoe gezond het is. Als je havermout maakt met halfvolle of magere melk of yoghurt en je voegt geen suiker of zout toe, heb je een prima Schijf van Vijf -ontbijt. Eventueel kun je fruit of wat noten toevoegen. Melk kun je door sojadrink vervangen, mits er calcium en vitamine B12 aan toegevoegd is.

Wat is havermout gegeten als ontbijt?

Havermout wordt vaak gegeten als ontbijt, maar je kunt het ook eten als tussendoortje of toevoegen aan gerechten en baksels. Het wordt vaak met melk gegeten als pap. Of het wordt in de yoghurt gestrooid. Het kan ook in een pak muesli zitten of in andere ontbijtproducten. Je vindt het ook in koekjes en in voorverpakte repen.

Waarom kun je brood vervangen door havermout?

Havermout levert net als brood koolhydraten, eiwitten, vezels, B-vitamines en mineralen. Daarom kun je haverproducten prima gebruiken als je een keer iets anders wilt dan brood. Maar je kunt brood beter niet volledig vervangen door havermout. Aan brood wordt namelijk jodium toegevoegd en aan havermout niet.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven