Hoe heet het velletje in je mond?

Hoe heet het velletje in je mond?

Het slijmvlies, ook wel mucosa genoemd, vormt de binnenbekleding van de mondholte. Het slijmvlies produceert slijm met als functies bescherming van de weefsels tegen beschadiging of infectie en het mogelijk maken van transport.

Wat is een fibroom in de mond?

Wat is een fibroom van het mondslijmvlies Een fibroom van het mondslijmvlies is een goedaardig gezwel en bestaat uit bindweefsel. De afwijking komt vooral voor op het wangslijmvlies, de tongpunt en de lippen. Een fibroom is meestal niet pijnlijk en ziet er uit als een gesteeld zwellinkje van het slijmvlies.

Hoe heet de binnenkant van je wang?

De lippen en wangen vormen de uitwendige afgrenzingen van de mond. Aan de binnenzijde hiervan ligt de mondholte, daarin zitten tanden. De mondholte wordt ook wel cavum oris genoemd.

Wat is Lipbandje?

Onder de bovenlip zit een lipbandje van tandvlees. Bij sommige mensen is dit lipbandje erg groot en dik. Er ontstaat dan een ruimte tussen de twee voortanden. Ook kan het lipbandje te kort zijn.

Wat is een Bijtfibroom?

Een fibroom is een goedaardig gezwel en bestaat uit bindweefsel. Een fibroom komt vaak voor in de wang, op de zijkant of tongpunt en ziet er uit als een bultje. De grootte kan variëren.

Wat te doen tegen fibroom?

Er bestaat geen medische reden om fibromen te verwijderen. Indien ze cosmetische bezwaren geven kunnen deze goedaardige wratjes onder plaatselijke verdoving met een schaartje worden weggeknipt. Het wondje wordt dan lichtelijk dichtgebrand. Een andere elegantere methode is met behulp van een gefractioneerde CO2 laser.

Waarom bijt ik aan de binnenkant van mijn wang?

Slechte mondhygiëne. Gebitsproblemen of een slechte mondhygiëne kunnen aften veroorzaken. Een klein wondje in de mond kan het begin worden van een aft. Zo’n wondje kan ontstaan door te hard poetsen, een beugel, het (per ongeluk) bijten op de binnenkant van de wang of het nuttigen van hete voeding.

Wat zit er in je wang?

De mens heeft twee oorspeekselklieren, die samen met twee speekselklieren onder de kaak (in het plaatje: 2) en twee onder de tong (in het plaatje: 3) de zes grote speekselklieren vormen. Daarnaast bevinden zich nog talloze microscopisch kleine speekselkliertjes vlak onder het slijmvlies van de mond- en keelholte.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven