Wat staat er allemaal op je loonstrook?

Wat staat er allemaal op je loonstrook?

Op je loonstrook zie je hoe je loon is opgebouwd. Er is een verschil tussen je brutoloon en wat je betaald krijgt, je nettoloon. Je ziet bijvoorbeeld welke bedragen je werkgever van je brutoloon afhaalt. Of op welke toeslagen en vergoedingen je recht hebt.

Hoe ziet loonstrook eruit?

Een loonstrook wordt ook wel salarisstrook genoemd. Op uw loonstrook ziet u uw salaris. Naast het te ontvangen salaris ziet u hierop het aantal gewerkte dagen, brutoloon, vakantiegeld, nettoloon, premies en toeslagen.

Hoe staat reiskostenvergoeding op loonstrook?

Voor elke gewerkte dag heb je recht op een reiskostenvergoeding. Het staat ook altijd op je loonstrook. Het maakt niet uit of je met de fiets, auto of lopend naar je werk gaat. Bij gebroken diensten heb je elke dienst recht op een reiskostenvergoeding.

Waar zie je op je loonstrook je vakantiegeld?

Zoals gezegd moet vakantiegeld apart worden vermeld op je loonstrook. Het bedrag vind je dan terug in de categorie ‘bijzondere beloning’. Veel mensen denken dat ze daarom extra belasting betalen over vakantiegeld.

Wat is cumulatief op loonstrook?

De cumulatieve bedragen zijn de totaalbedragen van het lopende jaar (inclusief de periode waar het loonstrookje betrekking op heeft). Dit is dus bijvoorbeeld het loon van alle maanden bij elkaar opgeteld. Onder de term ‘normaal’ wordt het loon waarover de loonbelasting wordt berekend verstaan.

Wat valt onder de loonheffing?

Loonheffing bestaat uit loonbelasting, premies voor volks- en werknemersverzekeringen en soms ook een inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet. Je werkgever houdt deze belasting al voor je in op je loon. En betaalt het geld dan voor jou als voorschot aan de Belastingdienst.

Hoe ziet mijn loonstrook eruit in 2021?

De eersteloonstrookvan 2021 een minimumloon houdt dit jaar 30 euro per maand meer over. zien de grootste plus onderaan het loonstrookje.

Hoe weet je of je loonstrook klopt?

Als je merkt dat je loonstrook niet klopt kun je bij je werkgever eisen dat het wordt gecorrigeerd. Een correcte loonstrook is een plicht van de werkgever. Hij of zij hoort zich te houden aan de wet en, indien van toepassing, een cao. Mijn advies: ga zeker klagen als het je overkomt!

Hoe zie je loonheffingskorting op loonstrook?

De hoogte van die loonheffing hangt af van de hoogte van het brutoloon en van de te ontvangen loonheffingskorting. Het bedrag waarover je loonheffing betaalt, vind je onder Loon LH. Dit is het bedrag dat aan jou is uitbetaald met daarbij het bankrekeningnummers waarop het loon is overgemaakt.

Wat zijn SV dagen op je loonstrook?

Een andere afkorting hiervoor is SVW (sociale verzekeringswet). SV of SVW dagen zijn de sociale verzekeringsdagen. Dit zijn de werkdagen waarover uw salaris wordt betaald inclusief de dagen waarover u een uitkering krijgt in verband met ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.

Waar staan vrije dagen op loonstrook?

Op je loonstrook kun je zien wat de hoogte van je reservering vrije dagen is. Dit staat namelijk vermeld in de tabel met cumulatieven, rechtsonder. Door dit bedrag te delen door je uurloon kun je uitrekenen hoeveel vrije uren je betaald kunt opnemen.

Waar kan ik mijn vakantiedagen zien?

In Mijn vakantierekening kan je:

  • zien op hoeveel verlofdagen je recht hebt,
  • het bedrag, de betalingsdatum en de berekening van je vakantiegeld bekijken,
  • je persoonlijke gegevens (bankrekeningnummer waarop je je vakantiegeld ontvangt, correspondentieadres) raadplegen en wijzigen,

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven