Hoe word ik een buschauffeur?

Hoe word ik een buschauffeur?

Om Buschauffeur te worden heeft men nodig:

  1. Rijbewijs B (personenauto) + rijbewijs D (autobus)
  2. Chauffeursdiploma CCV-B Personenvervoer.
  3. Een geldige medische verklaring.
  4. Een gelaagde psychologische test voor openbaar vervoer (o.a stressbestendigheid, ruimtelijk inzicht, het reactievermogen)

Hoe lang duurt de opleiding tot buschauffeur?

In totaal duurt de opleiding zo’n 3 tot 5 maanden. Zodra je het rijbewijs D hebt gehaald, ga je via ons direct aan de slag als buschauffeur.

Hoe word je touringcarchauffeur?

Een Touringcarchauffeur moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en D en een Chauffeursdiploma. Er kan hiervoor een CCV-B opleiding op MBO-niveau worden gevolgd, waarbij verschillende certificaten gehaald worden.

Wat kost het om buschauffeur te worden?

Veel mensen zullen daarom best wel eens overwogen hebben om buschauffeur te worden. Vaak laten mensen zich vervolgens echter afschrikken door de kosten van de opleiding, die bij de meeste rijscholen tussen de drie- en vierduizend euro bedragen.

Hoeveel verdient een Buschauffeur per uur?

Gemiddelde Arriva-Buschauffeur (m/v) per uur betaling in Nederland is ongeveer € 12,81, hetgeen 8% onder het landelijk gemiddelde is. Salaris-informatie komt van 988 gegevens rechtstreeks verzameld van medewerkers, gebruikers en vacatures op Indeed gedurende de laatste 36 maanden.

Hoeveel verdient een Buschauffeur in Nederland?

Een Buschauffeur in Nederland verdient gemiddeld € 2.700 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.295 (laag) tot € 3.105 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Hoeveel krijgt een Buschauffeur per maand?

Volgens de cao Openbaar Vervoer moet een buschauffeur op lijndiensten of stadsdiensten met zo’n 10 jaar ervaring minstens € 2.849,97 per maand verdienen. Via onze Salaris Check hebben veel buschauffeurs hun eigen salaris met ons gedeeld, wat uitkomt op een gemiddelde van € 3.079 bruto per maand.

Wat voor opleiding heb je nodig voor treinmachinist?

Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. Welke speciale eisen zijn er? Om machinist te kunnen worden is een wettelijke eis dat je beschikt over een geldige verklaring van medische en psychologische geschiktheid.

Wat voor rijbewijs heb je nodig voor een touringcarchauffeur?

Wie een bus wil besturen met meer dan 8 zitplaatsen (exclusief de chauffeur), heeft een busrijbewijs nodig. Het D-rijbewijs is het ‘gewone’ busrijbewijs. Speciaal voor chauffeurs van kleinere bussen (maximaal 16 zitplaatsen) is er het D1-rijbewijs.

Wat is het salaris van een trambestuurder?

Het loon van een metrobestuurder: 1.562 euro netto.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven