Inhoudsopgave
Waar vind je een leuke baan?
Gebruik wel specifieke zoekwoorden, niet alleen #vacature of #werk, maar de functie waarnaar je zoekt, je regio en/of de bedrijfstak waar je in wilt werken. Via apps als Indeed, LinkedIn en Monsterboard kun je handig zoeken naar vacatures.
Waarom solliciteren niet lukt?
Wanneer het solliciteren even niet wil lukken, doe je er goed aan je sollicitatiestrategie eens kritisch onder de loep te nemen. Daardoor ben je actief bezig je kansen op een leuke baan te vergroten. De eerste stap van de evaluatie is het vaststellen van het moment waarop je het vaakst de mist in gaat.
Wat moet je doen als je begint te werken?
Met deze handige checklist is ‘ja’ antwoorden heel simpel.
- Schrijf je in als werkzoekende. Als je van de schoolbanken komt, is het logisch dat je zo snel mogelijk aan de slag gaat.
- Sluit je aan bij een ziekenfonds.
- Vergeet de familiale verzekering niet.
- Verwittig het kinderbijslagfonds.
- Vergeet je jeugdvakantie niet.
Hoe lang duurt het vinden van een nieuwe baan?
Onderzoek wijst uit dat we gemiddeld zeven maanden doen over het vinden van een nieuwe baan. Hoelang je op zoek bent naar een nieuwe baan is afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, ervaring, de branche waarin je solliciteert en de situatie waarin je zit.
Kan geen passende baan vinden?
Wat als je geen werk kunt vinden?
- Wat te doen wanneer je geen werk kunt vinden?
- Open een groot sollicitatie-offensief.
- Ga een extra opleiding doen.
- Ga vrijwilligerswerk doen.
- Neem tijdelijk simpel werk aan.
- Ga ervaring opdoen in het buitenland.
Waarom kan ik geen werk krijgen?
Attitude is meestal de belangrijkste reden waarom iemand al dan niet een sollicitatieronde verder geraakt. Het heeft dus geen zin om te klagen over je vorig werk of werkgever. Toch komt dit veel voor. Vooruit kijken is de boodschap.