Hoe leer je een paard bokken af?

Hoe leer je een paard bokken af?

Als je paard wel bokt, zit dan diep in het zadel. Hou je hakken uitgedrukt en je schouders naar achteren, en trek hard aan de teugels om het paard te ontmoedigen zijn hoofd naar beneden te doen. Onthoud; een paard met zijn hoofd opgericht kan niet bokken. Zorg voor beendruk.

Wat moet je doen als je paard niet luistert?

Onderstaand enkele tips om dit proces te ondersteunen:

  1. Een betere afstemming met je paard begint bij jezelf.
  2. Breng ook gewoon “samen” tijd door.
  3. Neem tijd om je paard te observeren.
  4. Ga steeds meer naar je eigen gevoel luisteren en durf hier ook op te vertrouwen.
  5. Probeer zo veel mogelijk in het “hier en nu te zijn”

Waarom gebruik je een martingaal?

De martingaal voorkomt dat het paard het hoofd omhoog gooit en zich daarbij onttrekt aan de ruiterhand. Deze coorigeert het paard wanneer het wil steigeren. Als het paard het hoofd in de gewone houding houdt is de martingaal niet in werking. De Thiedemann teugel is vooral nuttig als het paard het hoofd heel hoog houdt.

Hoe moet je aanspringen in galop?

De truc bij het aanspringen in de juiste galop is om een goede hulp met je zitbeenknobbel te geven. Je brengt wat gewicht op je binnenzitbeenknobbel en brengt deze met het aanspringen naar voren. Tegelijk geef je met je buitenbeen een hulp door deze vanuit je heup achter de singel te leggen.

Hoe een paard leiden?

Met je rechterhand pak je het touw een klein stukje onder het halster. Met je linkerhand houd je het uiteinde vast, zodat dit niet over de grond sleept. Draai het uiteinde van het touw NOOIT om je hand. Als een paard schrikt en wegrent, zit het touw vast om je hand.

Wat is bokken bij een paard?

Bokken is een beweging waarbij het paard de achterhand omhoog brengt en de achterbenen eventueel uitslaan. Bokken is een uiting van vrolijkheid en komt voor in het spelgedrag van paarden.

Wat doet een Gogue?

De Gogue werkt in een soort driehoeksverhouding. De hulpteugel werkt vanuit achter de oren, waardoor er een natuurlijke houding en druk ontstaat. Zodra het paard zijn/haar hoofd opricht, komt er druk achter de oren. Wanneer het paard in de goede houding loopt, heeft de Gogue ook geen werking meer.

Waarom een Borsttuig gebruiken?

Vooral als u veel steile hellingen rijd kan het voorkomen dat het zadel begint te schuiven. Een borsttuig staat ook nog eens heel erg mooi en vooral omdat ze er vele varianten zijn. Het borsttuig wordt gebruikt voor het tegen gaan van het naar achteren schuiven van het zadel. Er zijn borsttuigen met en zonder elastiek.

Hoe moet je zitten in galop?

Om aan te galopperen ga je vlak voor de wending doorzitten. Leg je buitenbeen iets naar achteren. Je binnenbeen houd je op de plaats en je binnenheup is naar voren gericht. Neem een beetje stelling naar binnen en geef met beide benen een hulp.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven