Kan je striemen weg laseren?

Kan je striemen weg laseren?

Fractionele lasertherapie is een effectieve manier om striae te behandelen. In sommige gevallen adviseren onze huidtherapeuten fractionele lasertherapie in combinatie met cryolipolyse (vet bevriezen) voor betere resultaten. Hierdoor is de striae behandeling zeer effectief.

Kun je Stretch Marks verwijderen?

Nee, de stretch-marks gaan nooit helemaal weg. Het zijn een soort onderhuidse littekens. Wij kunnen de meeste striae zo goed behandelen dat ze bijna niet meer zichtbaar zijn. Indien u zeer ernstige striae heeft, moet u ervan uitgaan dat ze een heel stuk beter worden, maar dat ze wel zichtbaar blijven.

Wat doen tegen witte striemen?

Behandeling: wat is mogelijk?

  1. Crèmes. Wat mij betreft is vitamine A-zuur de enige crème die echt wat kan doen tegen striae.
  2. Peeling. Uit onderzoek blijkt dat een peeling op basis van glycolzuur of met TCA zowel striae rubra als striae alba kan verbeteren.
  3. Laser- en lichttherapie.
  4. Massage.
  5. Microdermabrasie.
  6. Microneedling.

Waarom krijg je striemen?

Striae ontstaan als een bepaald deel in je lichaam sneller groeit dan je huid kan bijhouden. Hierdoor scheurt het onderhuidse bindweefsel. Het gevolg hiervan zijn die vervelende huidstriemen. Het ontstaan van striae is vaak te wijten aan een bepaalde levensfase , -wijze of een ziekte.

Hoe verklaar je de striemen?

Als je lichaam sneller groeit dan je huid kan bijhouden, ontstaat er striae. Zoals bij een zwangerschap of bij een groeispurt tijdens de puberteit. Striae zie je voornamelijk terug op de huid bij je benen, buik of borsten.

Kunnen Stretch Marks pijn doen?

Je kunt ’t krijgen op je buik, dijbenen, billen of borsten: striae, ook wel groeistrepen, stretchmarks of striemen genoemd. Ze doen geen pijn en zijn niet schadelijk. Maar veel vrouwen vinden dat ze er niet fraai uitzien en worden er onzeker door.

Hoeveel kans op striae tijdens zwangerschap?

Als je lichaam sneller groeit dan je huid kan bijhouden, ontstaat er striae. Zoals bij een zwangerschap of bij een groeispurt tijdens de puberteit. Striae zie je voornamelijk terug op de huid bij je benen, buik of borsten. 70% van de vrouwen krijgt last van striae tijdens de zwangerschap.

Wat helpt echt tegen striemen?

Striae verdwijnt niet meer als je het hebt. Striemen verdwijnen nooit helemaal, ze kunnen wel lichter worden van kleur. Crème of huidolie helpt bij het verbeteren van striae. Het regelmatig insmeren van je huid met een crème of huidolie verbeterd de doorbloeding en bindweefsel van je huid.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven