Wat is het duurste groente ter wereld?

Wat is het duurste groente ter wereld?

”Pierre Gagnaire vertelt me dat ik de duurste groente ter wereld heb” zegt de groente teler met een glimlach. Zijn prijzen zijn gemiddeld 3-5 keer hoger dan die in de regio Ile-de-France. Deze winter verkocht hij zijn spinazie voor € 25/kilo, 10 keer die van de marktprijs. Zijn meloenen zijn € 70 per stuk.

Wat is het lekkerste fruit ter wereld?

Doerian, de koning onder de vruchten. Regio: De doerian komt van nature uit Zuidoost-Azië en wordt met name in de Molukken, Borneo, Thailand en Maleisië gekweekt. Leuk weetje: De doerian wordt beschouwd als de koning onder de vruchten. Hij wordt ook wel stinkvrucht genoemd, vanwege zijn penetrante geur.

Wat is de duurste meloen?

Duurste meloen ter wereld De zwarte Densuke-watermeloen, die alleen op het eiland Hokkaido wordt verbouwd en erg moeilijk te kweken is, spant wat dat betreft de kroon. Jaarlijks worden er maar een paar duizend exemplaren verkocht. De prijs kan oplopen tot wel 6000 euro.

Wat is het duurste eten in de wereld?

Almas is de meest exclusieve en duurste kaviaar ter wereld. Afkomstig van de Beluga steur, geserveerd in een gouden blikje. Met een prijs van 45.000 euro per kilo is dit toch echt wel het duurste levensmiddel ter wereld! Al verkrijgbaar gelukkig vanaf 10 gram, prijs is op aanvraag!

Welke truffels zijn het duurst?

Witte Truffel – $7.000 per kilo De beroemde truffels uit Europa kunnen wel $7.000 per kilo kosten! Ze zijn moeilijk om te vinden, ze groeien onder de grond aan de voet van een eikenboom. Om ze te vinden worden varkens of honden ingezet.

Wat is het populairste fruit van de wereld?

De top 10 meest gegeten soorten fruit in Nederland zijn appel, banaan, peer, mandarijn, sinaasappel, druiven, aardbeien, kiwi, ananas en meloen. Gemiddeld eten we in Nederland iets meer dan 1 stuk of portie fruit per dag.

Hoe duur is een meloen in Japan?

Het Japanse oogstseizoen is eind vorige maand in Sapporo ingezet met een recordveiling. Twee Yubari-meloenen gingen er van de hand voor maar liefst 41.000 euro.

Waarom is fruit zo duur in Japan?

In Japan is dat anders. Door de beperkte ruimte die Japanse fruit- en groentetelers hebben is de oogst beperkt. Stamfruit staat veelal verspreid en moet met de hand worden geplukt. Om de fruitteelt rendabel te maken, verkopen deze boeren hun waar duur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven