Hoe vaak moet je violen water geven?
Water geven hoeft echt niet op structurele basis. Alleen als het gedurende een langere periode droog is geweest, wordt het aangeraden om de planten even een handje te helpen. In Nederland zal dit echter niet vaak nodig zijn. Geef ze tijdens het bewateren tegelijkertijd een beetje plantenvoeding mee.
Wat als viooltjes zijn uitgebloeid?
Met het bosviooltje en de zomerviool kunt u dus het hele jaar genieten van ogenschijnlijk tere, maar oh zo stoere bloeiers. Langer genieten? Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. Zo kan de viool geen energie steken in zaadvorming, blijft hij steeds bloemen ‘produceren’ en heeft u er dus langer plezier van.
Kun je viooltjes afknippen?
Door de bloemen te plukken of de planten wat terug te knippen, wordt de bloei bevorderd. Zo blijven de plantjes extra lang gezond en oersterk. Viooltjes bloeien het langst als uitgebloeide bloemetjes regelmatig verwijderd worden.
Kunnen viooltjes tegen zon?
Of het viooltje nou in de volle grond staat of in bakken, hij doet het eigenlijk overal. Belangrijk is een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zet de plant in voedzame grond en geef deze regelmatig water. Wanneer de temperatuur boven het vriespunt is blijft de viool flink doorgroeien en bloeien.
Hoe verzorg je een viooltje?
Wij stellen u graag de toppers voor uit het geslacht Violaceae: Grootbloemige viool (Viola F1 Hybride) en bosviool (Viola cornuta ‘Endurio’). De Viola cornuta ‘Endurio’ – ook wel bosviooltje – is vorst- en sneeuwbestendig. Hij bloeit vrolijk in het najaar tot diep in de winter.
Kunnen winterviolen ook binnen?
Violen voor binnen en buiten Je kunt de violen ook in een leuke pot of mand binnen op een niet al te warme plek, dus niet bij of boven de verwarming, zetten. Geef ze een keer per week vloeibare voeding. Als ze zijn uitgebloeid kun je de violen in de tuin uitplanten, want het zijn in principe vaste planten.