Kun je viooltjes zaaien?

Kun je viooltjes zaaien?

Buiten zaaien kan vanaf midden mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst. Het is ook mogelijk om vanaf september buiten te zaaien. Deze zaden ontkiemen dan in het volgende voorjaar. Violen kunnen verbranden in de volle zon en hebben daarom een standplaats nodig met halfschaduw.

Hoe moet ik viooltjes planten?

Plaats viooltjes in potgrond of omgewoelde aarde; ze zijn niet veeleisend wat betreft de grondsoort. Verwijder steeds uitgebloeide en dode bloemen, anders stoppen ze met bloeien. Houd de grond licht vochtig en laat de plantjes niet uitdrogen. Zet ze het liefst op een warme, zonnige plek, maar geef ze wel veel water.

Hoe snel ontkiemen viooltjes?

De kiemtijd van viooltjes is sterk afhankelijk van de gekozen soort. Er zijn soorten die vrij snel kiemen (ongeveer 4-10 dagen), terwijl andere soorten er ruim 2 weken langer over doen.

Hoe ver viooltjes uit elkaar planten?

Als onderlinge plantafstand hou je je best aan gemiddeld 15 cm, wanneer ze goed aansluiten krijg je het mooiste effect. Plant je ze niet in de volle grond, zorg dan dat je pot drainagegaten heeft. Zo kan het overtollige water niet blijven staan, want vorst overleven ze wel maar te veel vocht zorgt voor schimmel.

Wat zijn de typerende viooltjes?

Viooltjes hebben vaak die typerende “vlekken” die ook wel gezichtjes worden genoemd. Er zijn 3 soorten tekeningen: een vlag, een oog of adertjes. Viooltjes die een vlagtekening hebben bestaan uit een licht en een donker blad.

Wanneer zaai je viooltjes?

Viooltjes zaai je tussen juni en augustus voor bloei in het jaar erna. Zaai buiten op een koel plekje en laat het zaaisel niet uitdrogen. Plant ze in het voorjaar in je moestuin uit of zet ze in potjes.

Hoe plant ik violen en hoe verzorg ik ze?

Hoe plant ik de violen en hoe verzorg ik ze? Plant ze in verse potgrond waar de eerste basisbemesting in zit. Zet ze dichter op elkaar voor het mooiste effect. Het is dan als een boeket in de tuin. Heb je veel ruimte in je tuin of grote potten en bakken? Plant dan eens grote vakken in een kleur voor een opvallend mooi resultaat.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven