Wat zegt jaloezie over jezelf?

Wat zegt jaloezie over jezelf?

Als je jaloers bent, wil je iets hebben wat een ander heeft. Het kan daarbij gaan om materiele zaken of eigenschappen. Een andere vorm van jaloezie is een ander iets niet gunnen. Dit wordt meestal afgunst genoemd.

Wat kan ik doen aan mijn jaloezie?

Hier 10 tips om beter met gevoelens van jaloezie om te gaan:

  1. Tip 1. Relativeer!
  2. Tip 2. Werk aan je zelfvertrouwen, want onzekerheid is de grootste ‘jaloezievoeder’.
  3. Tip 3. Stel jezelf de vraag: waarom ben ik jaloers?
  4. Tip 4. Accepteer en wees blij met de verschillen tussen mensen.
  5. Tip 5.
  6. Tip 6.
  7. Tip 7.
  8. Tip 8.

Waarom probeert hij mij jaloers te maken?

Vaak kan een man proberen je jaloers te maken omdat hij zich onzeker voelt over je gevoelens voor hem. Zijn pogingen om je jaloers te maken kunnen zijn manier zijn om je aandacht te trekken. Door je eraan te ‘herinneren’ dat hij een vangst is, probeert hij meer van je genegenheid te winnen.

Hoe ontstaat ziekelijke jaloezie?

Pathologische of ziekelijke jaloezie zou kunnen ontstaan door een slechte hechting aan de ouders tijdens de kindertijd. Ook trauma’s uit het verleden kunnen bijdragen aan wantrouwen naar de partner. Daarnaast spelen gevoelens als onzekerheid ook een bijdrage tot ontwikkeling van ziekelijke jaloezie in de relatie.

Wat is Intense jaloezie?

Intense jaloezie wordt meestal gevolgd door boosheid, die dan omgezet wordt naar agressie. Het meest voorkomende voorbeeld hiervan zijn verhalen waarin een geheime liefde ontdekt wordt, wat leidt tot verdriet, jaloezie, boosheid en uiteindelijk agressie.

Hoe werkt obsessieve jaloezie?

Obsessieve jaloezie. Mensen met een obsessief compulsieve stoornis kunnen niet goed omgaan met onzekerheid. In dit artikel werk ik op basis van de cognitieve gedragstherapie omdat is gebleken dat dit goed werkt bij ziekelijke jaloezie 3, aangevuld met aspecten uit de mindfulness meditatie.

Wat is jaloezie of ijverzucht?

Jaloezie of ijverzucht (ook: jaloersheid of nijd) is een gemoedstoestand of emotie waarbij men datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen, of wenst dat de ander datgene niet had. Dit kan zowel om materie, eigenschappen als om relaties gaan. Het gevoel is gerelateerd aan afgunst maar is niet synoniem daaraan (zie onder).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven