Hoe maak je van touw een Plantenhanger?

Hoe maak je van touw een Plantenhanger?

Zo maak je het:

  1. Knip vier draden van het touw van ongeveer drie meter.
  2. Pak de draden in het midden vast en leg er een knoop in.
  3. Als het goed is, heb je nu een knoop met acht losse draden.
  4. Elk bundeltje bestaat dus uit twee draden.
  5. Leg een grote knoop in alle draden, zodat alles met elkaar verbonden is.

Hoe macrame Plantenhanger maken?

DIY Macramé Plantenhanger Stap voor Stap omschrijving. Knip om te beginnen 8 keer een lengte van 5,4 meter, 1 keer een lengte van 2 meter en 1 keer een lengte van 1 meter. Pak de koorden van 5,4 meter bij elkaar, vouw ze dubbel zodat er een lus ontstaat. Tape vast (de lus moet ongeveer 7 cm zijn).

Hoeveel meter touw nodig voor Plantenhanger?

Aan de slag! Voor plantenhangers met één pot heb je 6 draden nodig van ongeveer 3 meter lang. Deze maak je stevig vast aan de tafel met een stukje tape. Dit maakt het knopen veel makkelijker! Knoop alle draden vast zodat er een lus ontstaat.

Welk garen voor Macrame Plantenhanger?

Bij een plantenhanger, of iets waar gewicht op komt kies je voor een garen dat niet rekt. Moet de hanger er niet zo grof uit zien en wil je veel knopen maken, kies dan bijvoorbeeld getwijnd koord van 2.5 mm. Wil je met een paar knopen al een leuk effect, denk dan aan 5 mm koord.

Hoeveel meter touw heb je nodig voor een macrame Plantenhanger?

Patroon macramé plantenhanger: Het samenbinden doe je met de draad van 3,5m: Maak 9 omwikkelingen en fixeer de draad door bij de laatste omwikkeling de draad door de vorige omwikkeling te halen. Maak 3 touwbosjes van ieder vier draden. Neem 1 van de touwbosjes en begin met het knopen van de gedraaide weitasknoop.

Hoeveel touw heb je nodig voor Macrame?

Hoeveel koord je in moet slaan, hangt af van het werkstuk dat je gaat maken en de dikte van je koord. Macraméknopen gebruiken veel koord en elke draad moet daarom minstens 3,5 keer zo lang zijn als de lengte van het te maken project.

Hoe moet je macrame maken?

Starten met macramé? Mijn 5 tips!

  1. Macramé is supersimpel! Als je al die ingewikkelde knoopwerken ziet, zou je het misschien niet verwachten, maar macrame is eigenlijk supersimpel.
  2. Koop geschikt touw.
  3. Volg een tutorial.
  4. Knip voldoende lengte.
  5. Gooi je restjes touw niet weg.

Hoeveel touw nodig voor Macrame?

Hoeveel meter touw nodig voor Macrame Plantenhanger?

Wat voor garen voor macramé?

Voor dit soot hele kleine, gedetailleerde projecten kun je het beste dun garen nemen van 1 of 2 mm. Je kunt ook borduurgaren of waxkoord gebruiken.

Welke draad voor macramé?

Het macramé koord. Geef je de voorkeur aan planten- en wandhangers dan gaat mijn voorkeur gaat uit naar gerecycled katoenkoord dat je in mijn webshop kan vinden in 2,5 /3 mm en in 5mm. Het werkt prettig,rekt niet en je kan het garen gerust een paar keer uit halen zonder dat het koord er beschadigd uit ziet.

Hoeveel draad nodig voor Macrame?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven