Hoe merk je dat een kind zich veilig voelt?
Veiligheid en welbevinden is voor ons het belangrijkste uitgangspunt. Een kind moet zich in z’n omgeving veilig voelen, moet vertrouwen hebben in de mensen waarmee het omgaat, moet het gevoel hebben dat het kan zijn zoals het is en onvoorwaardelijk geaccepteerd wordt.
Hoe voelt een kind zich in de klas?
Als je kind het naar zijn zin heeft in de klas, betekent het dat hij zich veilig voelt. Elke dag met buikpijn richting school gaan kan erop duiden dat hij het daar niet prettig vindt. Een beetje tegenzin, zo af en toe, is niet erg. Het is voor een kleuter vaak wennen om meteen hele dagen op school te zijn.
Waarom moet een kind zich veilig voelen?
Aan de basis van ontwikkeling staat emotionele veiligheid. Wanneer een kind zich niet prettig, veilig of geborgen voelt zal het zich niet volledig kunnen ontwikkelen en gaan ontdekken. Wij werken daarom vanuit het basisprincipe dat alle pedagogisch medewerkers liefdevol en begripvol zijn naar de kinderen toe.
Wat is normaal gedrag kind?
Ieder kind kan zich normaal gedragen. Beter gezegd, elk kind kan zich gedragen volgens zijn mogelijkheden. Willen we dat kinderen zich ‘normaal’ gedragen, dan moeten we leren kijken naar hun talenten en wat hun mogelijkheden zijn. Zo kan een kind vanuit zijn eigen drijfveer en zijn eigen gevoel leren wat nodig is.
Wat valt er onder probleemgedrag?
Onder probleemgedrag verstaan we alle gedrag van de cliënt dat deze cliënt of zijn omgeving als moeilijk hanteerbaar ervaart. Probleemgedrag heet ook wel onbegrepen gedrag. Veel probleemgedrag is afhankelijk van de situatie, de persoonlijkheidskenmerken van de cliënt zelf en de mensen om hem heen.
Hoe krijg je een lief kind?
Dit zijn de 7 stappen om een lief kind op te voeden – volgens…
- Breng regelmatig tijd met je kinderen door.
- Wees een sterk rolmodel en een mentor.
- Wees duidelijk en vriendelijk.
- Geef je kind voldoende verantwoordelijkheden.
- Geef je kids voldoende perspectief op de rest van de wereld.